Curs euro-leu: Euro si dolarul incep saptamana in crestere

Luni, 02 Mai 2011, ora 13:10
2186 citiri
Curs euro-leu: Euro si dolarul incep saptamana in crestere

Banca Nationala a Romaniei a stabilit, in prima sedinta a saptamanii, un curs de 4,0860 lei pentru un euro, in crestere cu 0,28% fata de sedinta de vineri, cand un euro costa 4,0744.

Si dolarul american a crescut, luni, ajungand la 2,7527 lei, in crestere cu 0,43% fata de vineri, cand moneda americana era cotata la 2,7408 lei.

De altfel, la nivel international, dolarul american si-a revenit, luni, de la nivelul minim al ultimilor trei ani fata de principalele monede, dupa ce presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat ca liderul al-Qaida, Osama bin Laden, a fost omorat de fortele speciale americane.

Indicele .DXY, care masoara valoarea dolarului in raport cu celelalte monede principale, a crescut cu 0,2 procente, pana la 73,152 de puncte, dupa ce scazuse la 72,813 puncte, nivelul minim al ultimilor trei ani.

Aurul s-a aliniat si el tendintelor de crestere, un gram ajungand la 135,5191, fata de 135,1344 lei, cat era cotat de BNR vineri.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#euro curs valutar, #cotatie euro dolar, #crsetere euro, #curs euro , #curs valutar