Curs euro - leu Euro, la un nou nivel minim al ultimelor trei luni

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 13:31
2029 citiri
Curs euro - leu Euro, la un nou nivel minim al ultimelor trei luni

Euro a atins un nou minim al ultimelor trei luni, vineri, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial de 4,3366 lei/unitate.

Astfel, moneda unica europeana s-a depreciat cu 0,44 la suta fata de leu, in ultima sedinta a saptamanii, fata de ziua precedenta.

De altfel, joi seara, sedinta interbancara s-a incheiat la un nivel si mai apreciat pentru leu, de 4,3450/euro, datorita rezultatului bun la licitatia de obligatiuni cu maturitate la zece ani.

"Reluarea tendintei pozitive pentru titlurile de stat in lei a fost, probabil, inca un factor important pentru intarirea leului. Mai mult, credem ca aceasta tendinta va sustine avansul leului in continuare, intrucat inertia de scadere a ratelor va oferi spatiu pentru reducerea randamentelor la titluri de stat in lei in perioada urmatoare. Totusi, in asteptarea datelor de crestere economica din SUA astazi, am putea vedea leul mentinandu-se pentru cea mai mare parte a zilei intre 4,34 - 4,35/euro", au explicat analistii ING.

La randul sau, dolarul american s-a depreciat usor, cu 0,08 la suta, pana la un nivel de 3,3308 lei/unitate.

Francul elvetian a scazut la 3,5296 lei/unitate, vineri, de la 3,5316 lei/unitate, joi.

In schimb, aurul a inregistrat o usoara scumpire, de la 155,0332 lei/gram la 156,6334 lei/gram, in acelasi interval.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
#curs euro, #curs euro BNR, #curs valutar euro, #curs leu, #Curs BNR , #curs valutar