Cum te stresezi mai puțin din cauza banilor. Care sunt simptomele depresiei când te confrunţi cu provocări financiare pe o durată lungă de timp

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 08:30
13331 citiri
Cum te stresezi mai puțin din cauza banilor. Care sunt simptomele depresiei când te confrunţi cu provocări financiare pe o durată lungă de timp
Studiile arată că familiile cu venituri mai mici au fost afectate semnificativ de depresie FOTO Pixabay.com

Îngrijorarea faţă de situaţia bugetului, mai ales dacă vă confruntați cu provocări financiare, poate creste anxietatea, poate duce la decizii greşite sau se poate naşte sentimente de deznădejde care se transformă, în cele din urmă, în depresie.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi care sunt simptomele depresiei şi ce poti face ca să reduci stresul din cauza problemelor financiare.

Mai multe studii realizate de-a lungul timpului au arătat că depresia a scăzut pe măsură ce nivelul veniturilor familiei a crescut și că familiile cu venituri mai mici au fost afectate semnificativ de depresie.

A avea probleme financiare poate crește depresia - și atunci când aveți depresie, poate fi incredibil de dificil să vă concentrați asupra bugetului sau să luați pașii necesari pentru a vă reduce cheltuielile.

Simptomele depresiei pot include:

  • stimă de sine scazută;
  • modificări sau întreruperi ale somnului;
  • mai puțin interes pentru lucrurile care îţi plăceau
  • oboseală;
  • sentimente de deznădejde;
  • modificări ale dietei (pierderea poftei de mâncare sau supraalimentare);
  • anxietate crescută;
  • iritabilitate;
  • gândurile de sinucidere

Există multe lucruri pe care le puteți face nu numai pentru a vă aborda depresia, ci și pentru a vă reduce datoria.

Stabilește-ți obiective mici și realiste

Este ușor să te simți descurajat și fără speranță în fața unui preț atât de mare, așa că încearcă să-l descompui în "bucăți" mai mici și mai ușor de gestionat pe care să te concentrezi.

De exemplu, în loc să fii dezamăgit de cât de mare este soldul cardului tău de credit, poți încerca să decizi să plătești puțin peste plata minimă necesară în fiecare lună şi tot aşa.

Poate că nu pare că faci progrese semnificative în acest moment, dar în decurs de câteva luni, s-ar putea să începi să te simți mai bine pe măsură ce vezi că echilibrul devine încet din ce în ce mai ușor de gestionat.

Întocmește un buget

Notează un rezumat al finanțelor tale și calculează de câți bani ai nevoie pentru a-ți acoperi costurile. Poate fi necesar să vă limitați cheltuielile pentru o perioadă.

Punerea deoparte a banilor pentru facturi, crearea unui fond de urgență și plata pentru elementele esențiale pot ajuta la ameliorarea stresului.

Ia legătura cu banca

Contactați banca sau instituția financiară dacă le datorați bani. Poate fi necesar să discutați despre diferite opțiuni de rambursare. Există soluţii!

Ia în considerare să cauți sprijin pentru depresie

Depresia este o afecțiune gravă de sănătate mintală care afectează milioane de oameni. Deși s-ar putea simți că depresia ta din cauza datoriilor ar dispărea dacă ai avea mai mulți bani, poate dura timp până să devii stabil financiar.

În plus, datoria ar putea să nu fie singurul lucru care vă provoacă simptomele depresiei. Alte cauze ar putea beneficia de tratament.

Psihologii recomandă reîncadrarea terapiei ca o formă de rutină medicală, cum ar fi mersul la dentist sau la medic.

Sănătatea ta mintală este importantă. În același mod în care ați consulta un medic dacă ați avea dureri fizice, un profesionist al sănătății mintale vă poate ajuta să rezolvați durerea emoțională și psihologică.

Chiar dacă aveți limitări financiare, există modalități în care ați putea să vă întâlniți cu un terapeut.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bani, #depresie, #simptome, #oameni, #terapeut, #buget, #Banca, #facturi , #Banca