Cum sa economisesti bani cand mergi la cumparaturi

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 10:08
3510 citiri
Cum sa economisesti bani cand mergi la cumparaturi
Foto: 1500days.com

Cumparaturile pe care le faci la magazin sunt de fiecare data un prilej de a cheltui multi bani, adesea pe produse pe care deja le ai. Un plan bine pus la punct te va ajuta sa scoti sume mai mici din portofel.

Un prim pas este sa stabilesti bugetul saptamanal in functie de numarul de persoane care traiesc in locuinta ta, scrie ABC News. Iata care sunt pasii care trebuie urmati pentru a te incadra in acest buget si a nu da prea multi bani:

Inainte de a pleca spre magazin, fa un inventar al produselor pe care le ai in casa. Un asemenea gest te ajuta sa economisesti atat bani, cat si timp. Daca nu faci acest lucru, e posibil sa cumperi produse perisabile pe care deja le ai, iar, in cele din urma, sigur vei arunca o parte din ele.

O alta metoda eficienta este consultarea cataloagelor mai multor magazine. Astfel, in functie de reducerile gasite, poti planifica din timp ceea ce urmeaza sa gatesti. Diferenta se va vedea in portofelul tau si, in plus, vei gati mai sanatos.

Nu te limita la un singur centru comercial mare, deoarece acolo nu vei gasi cele mai bune preturi la toate produsele cautate. Opteaza si pentru unul mai mic, acolo unde e posibil sa gasesti reduceri mari pentru anumite produse. Daca faci o comparatie intre aceste tipuri de magazine in prealabil, cu siguranta vei economisi mai mult.

Cantitatea conteaza intotdeauna. Obisnuieste-te sa compari pretul pe kilogram al bunurilor pe care le achizitionezi. Unele produse fac parte din oferta mai multor magazine, insa la preturi diferite si adesea ambalate in cantitati variate. Chiar si in acelasi loc, le vei gasi atat ambalate, cat si disponibile pentru cumpararea in cantitatea dorita.

Nu in ultimul rand, e bine sa pleci la magazin cu banii in portofel, si nu cu cardul. Ai grija sa separi banii pentru cumparaturi de cei destinati unor alte scopuri. Cardurile bancare ii indeamna adesea pe cumparatori sa fie nesabuiti in gestul lor de a lua orice vad prin magazine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#preturi magazin cumparaturi, #cumparaturi preturi magazin, #bani cumparaturi pret , #economii