Cum s-a descurcat leul in ziua deciziei CCR, comparativ cu monedele din regiune

Miercuri, 22 August 2012, ora 07:48
2597 citiri
Cum s-a descurcat leul in ziua deciziei CCR, comparativ cu monedele din regiune

Bursele din tarile emergente si cateva monede din statele est-europene au crescut, marti, insa leul a inregistrat un declin usor, dupa decizia Curtii Constitutionale in legatura cu referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, noteaza Reuters.

Desi Banca Centrala Europeana (BCE) a reiterat ca nu va cumpara obligatiuni guvernamentale ale tarilor indatorate, pentru a le reduce costurile de finantare, statele din zona euro inca mai spera la o interventie a institutiei, insa de alt tip.

"Sperantele natiunilor din uniunea monetara au tras in sus bursele din regiunea estica a Europei", scrie agentia de stiri Reuters.

Analistii Societe Generale au precizat ca monedele din tarile emergente ale batranului continent au avut o vara fericita.

"Se pare ca aceste tari au profitat de pe urma diversificarii investitiilor venite din vestul Europei", mai noteaza analistii Societe Generale.

Forintul, moneda Ungariei, a pierdut, marti, 0,5% in fata monedei euro indreptandu-se rapid catre un minim al ultimelor 11 luni. In schimb, coroana ceha s-a apreciat, ajungand la cea mai mare cotatie a sa de la inceputul lui mai.

Reuters observa ca leul a pierdut 0,2%, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum. In aceste conditii, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

Insa aceasta decizie va amplifica criza politica, de vreme ce liderul Romaniei va continua lupta politica cu premierul USL-ist, Victor Ponta.

De altfel, costurile de asigurare a datoriei romanesti, exprimate in credit default swap (CDS), s-au tranzactionat la cel mai scazut nivel al ultimelor trei luni.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#evolutie leu decizie CCR, #decizie CCR efecte leu, #evolutie leu monede regiune , #leu