Cum le-a mers romanilor care au investit pe bursa

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 19:143732 citiri
Cum le-a mers romanilor care au investit pe bursa
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care au investit pe bursa, in ultimii trei ani, au obtinut, in medie, un randament anual de circa 14%, iar de la inceputul anului si pana in prezent randamentul a fost de aproximativ 7-8%, incluzand dividendele, a declarat sambata presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, romanii au investit in companii romanesti, solide, incluse in indicele BET.

"Sunt companii foarte bune, romanesti, extrem de solide, care dau dividende si care vor avea probabil rezultate foarte bune, asa cum s-a observat in acest an", a mentionat presedintele CA al Bursei de Valori Bucuresti.

Din indicele BET fac parte cele mai lichide zece companii: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, BRD, Electrica, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica si Bursa de Valori Bucuresti.

"Romanii ar trebui sa economiseasca mai mult, in diverse forme, fie ca vorbim despre investitii in actiuni la bursa, fie ca vorbim despre unitati de fond, despre pensii facultative, asigurari de viata, pentru a-si asigura un nivel de trai mai bun la pensionare", a mai spus Lucian Anghel.

Potrivit acestuia, cei mai multi romani prefera depozitele bancare.

"Cred ca este bine ca nu toate ouale sa fie puse in acelasi cos. In conditiile in care nivelurile de dobanda in momentul de fata sunt probabil la minimum istoric, este un moment foarte bun de a opta pentru o diversificare. Orice roman cu sume modice poate sa investeasca in unele dintre cele mai mari companii din Romania. Vorbim despre domeniul gaze, petrol, companii financiare. Oportunitatile sunt multiple", a subliniat Lucian Anghel.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News