Criza ii impinge pe greci sa adopte o moneda neconventionala: 1.000 de bancomate vor fi instalate

Joi, 20 August 2015, ora 10:56
6275 citiri
Criza ii impinge pe greci sa adopte o moneda neconventionala: 1.000 de bancomate vor fi instalate
Foto: btcgreece.com

Grecia va primi 1.000 de bancomate pentru bitcoin, in contextul in care tot mai multi eleni isi indreapta atentia catre monedele digitale, din cauza crizei.

ATM-urile vor fi instalate cu ajutorul firmelor Cubits si BTCGreece, arata informatiile obtinute de International Business Times.

Monedele digitale nu se afla sub incidenta unei banci centrale, iar valoarea lor depinde de tranzactiile facute de utilizatori pe platformele de specialitate. Cu toate acestea, ele pot fi convertite in bani reali, iar multi si-au achizitionat bunuri cu ajutorul lor, precum masini sau case.

Bitcoin, cea mai populara moneda digitala, este vazuta de unii greci ca o modalitate de a evita controlul pus pe capital, care a dus la limitarea retragerilor din bancomatele clasice. Masura e in vigoare si astazi, dupa mai bine de o luna. Oamenii nu au voie sa scoata din conturi mai mult de 60 de euro pe zi si le este interzis sa isi mute banii in conturi straine.

Fondatorul platformei de schimb BTCGreece, Thanos Marinos, sustine ca planul de a instala cele 1.000 de ATM-uri pentru a schimba euro in monede digitale va veni in ajutorul elenilor.

"Incercam sa infiintam un ecosistem (...) care sa le ofere grecilor o solutie care sa le usureze povara restrictiilor de capital. Trecerea la bitcoin e un lucru cert in Grecia. Dar moneda digitala nu e numai o nebunie de moment, ci o solutie la problemele zilnice ale oamenilor si ale afacerilor. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca increderea oamenilor in sistemul bancar clasic a fost pierduta de mult timp, iar populatia e mai deschisa sa incerce ceva nou, asa ca se indreapta catre bitcoin", a explicat Marinos.

Grecii recurg la Bitcoin pentru a ocoli restrictiile asupra miscarilor de capital

Moneda digitala a castigat teren in statul mediteranean la inceputul verii, cand temerile legate de iesirea din zona euro au inceput sa escaladeze, asa ca pretul unui bitcoin a crescut simtitor.

De asemenea, Marinos a primit cereri de la 300 de magazine din Grecia, care voiau sa accepte plati si in bitcoin.

El a dat asigurari ca primele ATM-uri pentru moneda digitala vor fi instalate in octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Greci bancomate Bircoin, #grecia bancomate bitcoin, #greci monede digitale, #greic bitcoin , #moneda