Coface: Datornicii angajati la stat sunt mai constiinciosi

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 22:01
1595 citiri
Coface: Datornicii angajati la stat sunt mai constiinciosi

Angajatii din sectorul bugetar sunt mai constiinciosi cand vine vorba de plata ratelor la credite, doar 12,46% dintre ei regasindu-se in baza de date a recuperatorului de creante Coface Romania in primele sase luni din acest an, arata datele companiei.

Astfel, potrivit datelelor Coface Romania din prima jumatate a anului, din 76.693 datornici care nu si-au mai platit ratele la banci, doar 12,46% erau salariati din sectorul public, respectiv, 9.555 persoane, comparativ cu 66.706 angajati din sectorul privat (86,98%).

De asemenea, rata de recuperare a datoriilor era mai buna in cazul angajatilor la stat, de 32,94%, fata de cea inregistrata in cazul salariatilor din mediul privat, de 26,58%.

In contextul macroeconomic actual, reprezentantii Coface Romania se asteapta insa la o reducere a ratei de succes a recuperarii datoriilor de la angajatii din sectorul public.

"Avand in vedere situatia economica prezenta, precum si masurile guvernamentale adoptate, ne asteptam la o crestere a creantelor restante si, din pacate la o reducere a ratei de recuperare. In mod sigur, cei mai afectati vor fi debitorii angajati in domeniul public (institutii de stat), intrucat reducerea cu 25% a venitului va influenta capacitatea de plata.

Ne asteptam sa se apeleze din ce in ce mai mult la modalitatile de reesalonare/restructurare propuse de banci", a declarat, pentru NewsIn, coordonatorul departamentului Recuperare Creante Persoane Fizice din cadrul Coface Romania, Alexandra Rusen.

Pensionarii reprezentau 0,29% din cazurile de neplata

Din datele Coface Romania mai reieise ca pensionarii reprezentau 0,29% din cazurile de neplata, iar rata de recuperare a datoriilor in cazul lor era de 24,70%. Somerii insumau 0,27% din cazuri, iar rata de scucces a recuperarii banilor de la ei era de 22,78%.

Valoarea datoriilor catre banci se ridica in prima parte a anului 2010 la 17,17 milioane euro, din care 4,7 milioane euro era suma colectata.

In 2009, Coface Romania a inregistrat 144.116 de cazuri in mediul bancar, cu datorii de 38,89 milioane euro, in crestere cu 34,7% fata de 2008, cand numarul datornicilor era de 106.953.

Coface Romania este lider pe piata locala in domeniul managementului riscului de credit, oferind servicii de asigurari de credit, rapoarte de credit, colectare de creante comerciale, urmarire a incasarilor, monitorizare, furnizare de date de marketing si consultanta de risc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Coface plata credite, #bugetari stat rau platnici , #rate