Cine se afla in spatele Fondului de Investitii in Energie? Initiatorii nu-si cunosc "opera"

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 12:20
1953 citiri
Cine se afla in spatele Fondului de Investitii in Energie? Initiatorii nu-si cunosc "opera"

Un proiect de infiintare a unui Fond de investitii in energie, aflat in dezbaterea Parlamentului, vizeaza strangerea tuturor participatiilor statului din domeniu, cu active de ordinul miliardelor de euro, la pixul ministrului delegat Constantin Nita.

Initiatorii proiectului dovedesc ca nu prea stiu ce-au vrut sa faca, astfel ca se pune intrebarea cine se afla, de fapt, in spatele acestei "lucrari".

Fondul de Investitii ar urma sa fie constituit in subordinea Ministerului Economiei, respectiv a ministrului delegat pentru energie, si va prelua si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, potrivit proiectului legislativ, semnat de deputatii PSD Dumitru Chirita si Florin Tataru.

Fondul va functiona sub forma unei societati comerciale pe actiuni, fiind o societate de investitii de tip inchis detinuta in intregime de stat, care va gestiona pachetele de actiuni ale statului la 25 de companii, pentru inceput.

Intrebat despre criteriile luate in considerare in selectia companiilor care vor intra in componenta Fondului, Tataru a raspuns: "Sincer sa fiu, nu pot sa raspund la intrebarea aceasta. Nefiind strict din domeniu, nu pot sa va raspund. Selectia a facuta in ceea ce priveste importanta lor in sectorul energetic".

Citeste raspunsurile parlamentarului cu privire la propriul proiect legislativ, dar si care sunt capcanele acestui Fond de Investitii, in continuarea articolului Cine se afla in spatele Fondului de Investitii in Energie? Initiatorii nu-si cunosc "opera" pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Fond Investitii Energie, #proiect Fond Investitii, #Fond Investitii Dumitru Chirita, #Fond Investitii Florin Tataru , #fonduri investitii