China imprumuta Belarusul cu un miliard de dolari

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 21:19
1086 citiri
China imprumuta Belarusul cu un miliard de dolari
Foto: yahoo.com

China a anuntat ca va acorda Belarusului un imprumut preferential in valoare de un miliard de dolari, pentru realizarea unor proiecte comune.

"Guvernul chinez a decis sa acorde Belarusului un imprumut preferential de un miliard de dolari pentru a realiza proiecte comune, asta pe langa o donatie in valoare de 70 de milioane de yuani", a declarat presedintele Parlamentului de la Beijing, Wu Bangguo, citat de AFP.

"Am ajuns de asemenea la un acord pentru a construi impreuna un satelit de comunicatii, o fabrica de hartie si un hotel la Minsk", a mai declarat oficialul chinez, dupa intalnirea cu parlamentarii din Belarus.

Belarusul se confrunta cu un deficit comercial urias si o inflatie enorma, motiv pentru care banca centrala de la Minsk a fost nevoita sa plafoneze in mod artificial preturile de consum.

Saptamana trecuta, rubla, moneda nationala, si-a pierdut aproape 40 la suta din valoare, iar autoritatile de la Minsk au cerut deja un imprumut de un miliard de dolari de la Fondul Monetar International.

M.M.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#china imprumut belarus, #belarus imprumut fmi , #imprumut