Cele mai nefericite moduri de a pune bani deoparte

Advertorial
Joi, 26 Mai 2016, ora 09:30
62450 citiri
Cele mai nefericite moduri de a pune bani deoparte

Cand vine vorba de pus bani deoparte, oamenii demonstreaza inca o data cat pot fi de inventivi, chiar daca unele metode traditionale de economisire folosite si in ziua de astazi pot starni rasul cititorilor... sau plansul celor care recurg la ele.

Expresii ca "a pune banii la saltea" sau "la ciorap" sunt folosite de multe ori cu sensul propriu de cei care considera ca banii lor sunt mai in siguranta intr-o cutie de pantofi decat intr-un cont bancar.

Chiar daca economiile sunt tinute de cele mai multe ori in valuta, "depozitele" sunt facute in continuare in sertarul cu lenjerie ori sub salteaua cumparata de la teleshopping.

Aceste variante de economisire s-au dovedit insa de multe ori paguboase pentru "deponenti", care s-au trezit cu agoniseala de o viata dusa pe Apa Sambetei.

Cateva cazuri celebre au fost semnalate in presa interna, dar si de peste hotare, ale unor strangatori neinspirati, care au pierdut tot ce au reusit sa adune de-a lungul anilor.

Au patit-o si niste romani din Deva, care au aruncat la gunoi un plic in care aveau cateva mii de euro. Il tineau intr-un dosar cu facturi si chitante vechi, pe care l-au aruncat cand au facut curatenia de Paste. Au mai recuperat doar 400 de lei, pentru ca restul erau deja cheltuiti pana si-au dat seama si au reusit sa dea de urma gasitorului, cu ajutorul Politiei.

S-a intamplat si in SUA, cand 7.500 de dolari ascunsi intr-o cutie de pantofi de catre un american au ajuns la depozitul de haine si incaltaminte second-hand, dupa o curatenie generala in casa, cand rudele acestuia s-au gandit sa mai dea de pomana din vechea garderoba.

Tot in America, un tanar a gasit cateva sute de dolari intr-o consola PlayStation cumparata la mana a doua pentru doar 10 dolari. Cine i-a ascuns acolo ar fi trebuit sa se gandeasca mai bine.

La fel s-a intamplat si in Irlanda, unde chiar un roman (foto) a gasit intr-o cutie de pantofi aruncata 1.500 de euro. Banii apartineau unei femei in varsta, bolnava de Alzhaimer, care a uitat ca i-a pus acolo si a aruncat cutia la gunoi. Din fericire pentru ea, romanul a anuntat descoperirea facuta si banii i-au fost returnati.

Au existat si cazuri tragice, in care oamenii si-au pierdut locuintele in incendii si odata cu ele si agoniseala de o viata, pentru ca toti banii lor erau ascunsi sub saltea, in canapea sau in dulapul cu haine.

Alteori nici n-a mai fost nevoie de vreun incendiu, pentru ca banii ascunsi intr-o carte din biblioteca sau pe fundul unui sertar au fost "topiti" rapid de copilul adolescent care a dat peste ei si i-a cheltuit in cateva zile.

Sigur ati auzit de astfel de cazuri, chiar daca nu au fost neaparat mediatizate. De obicei in presa ajung doar cele fericite si spectaculoase, in care banii sunt gasiti de oameni onesti si sunt returnati. De cele mai multe ori, din pacate, nu se intampla chiar asa si ce e dus... dus ramane.

Fie ca ne place sau nu, solutia moderna, eficienta si sigura de economisire a zilelor noastre ramane depozitul bancar, pentru ca banii sunt paziti si asigurati de catre banca.

Exista depozite mai avantajoase decat altele, exista variante fara comision, ca sa nu ai nimic de pierdut, dar totul e sa stii sa le gasesti.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cum faci economie, #economii bani, #depozit bancar , #economii