Cele mai importante reguli pentru investitorii incepatori la bursa

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 09:26
4584 citiri
Cele mai importante reguli pentru investitorii incepatori la bursa

Pentru a avea un inceput bun ca investitor la bursa, trebuie sa urmezi cativa pasi esentiali.

Casa de brokeraj Tradeville a realizat o lista ce cuprinde cele mai importante sapte sfaturi de care trebuie sa tina cont oricine are de gand sa faca tranzactii pe piata de capital.

Dobanzile bancare mici si listarile statului atrag romanii la Bursa - ce trebuie sa faci ca sa investesti

Stabileste care este suma de bani pe care o poti investi. Pentru inceput, calculeaza care sunt veniturile si cheltuielile tale in decurs de o luna.

Asigura-te ca ai constant o rezerva minima de bani, disponibila pentru a fi investita. De asemenea, trebuie sa iti stabilesti cat vrei sa investesti la bursa si ce suma vei aloca pentru alte metode de economisire (depozite bancare, de exemplu).

Fixeaza perioada de timp si obiectivele investitiei la bursa. Un obiectiv ar putea fi obtinerea, pe termen lung, a unui randament peste cel oferit de dobanzile bancare. Totusi, trebuie avut in vedere ca eventualul castig depinde de potentialul pietei, de nivelul de risc asumat sau de durata investitiei.

Afla ce fel de investitor esti. Unele persoane pot fi atrase de castigurile obtinute intr-un timp scurt, altele vor sa isi sporeasca averea pe termen lung, insa trebuie inteles ca exista o relatie directa intre profitul potential si riscul asumat indiferent de orizontul de timp. Daca vrei sa afli in ce categorie de investitori te incadrezi, poti face un test AICI.

Asigura-te ca stapanesti cunostinte in domeniu macar la nivel minim. Acestea te vor ajuta in fundamentarea deciziilor de a cumpara si de a vinde, dezvoltand capacitatea de a intelege oportunitatile din piata. Desi resursele educationale sunt disponibile in mai multe medii, seminariile si discutiile cu persoane cu experienta te vor ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza bursa si ce strategii sunt potrivite pentru tine. Te poti inscrie si la un curs despre bursa.

Stabileste structura investitiilor tale. In functie de riscul maxim pe care esti dispus sa il accepti, poti alege tipurile de instrumente financiare in care sa plasezi banii. Este indicat sa nu te axezi doar pe o singura companie, ci sa iti diversifici portofoliul cat mai mult. Astfel, o performanta mai slaba intr-o parte poate fi compensata de castiguri pe o alta parte.

Stapaneste-ti emotiile. Sentimente precum frica si lacomia pot fi extrem de daunatoare. Odata stabilita strategia de investitii, incearca sa o pastrezi sau sa o reanalizezi periodic.

Alege un broker serios. Te intrebi ce inseamna un broker de incredere? Este cel cu care te simti confortabil, in siguranta, pe ale carui sfaturi te poti baza si care este preocupat de educatia ta financiara astfel incat sa nu arunci cu capul inainte. Trebuie sa ponderezi adererarea la reglementarile din domeniu, cu experienta, pachetul de servicii oferite, oamenii care te asista si, nu in ultimul rand, costurile de tranzactionare.

Dupa ce ai citit regulile de baza in tranzactionare, poti face acest test pentru a vedea daca investitiile la bursa sunt potrivite pentru tine. Incearca AICI!

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#sfaturi investitii bursa, #sfaturi investitori bursa, #investitori noi bursa, #investitori inceput bursa , #bursa
Comentarii
Poza kid
kid
rank 5
"Stabileste care este suma de bani pe care o poti investi"