Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 26 de miliarde de dolari in 7 zile

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 22:27
5759 citiri
Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 26 de miliarde de dolari in 7 zile
Foto: Arhiva

Averile celor mai bogati 400 de oameni ai lumii au scazut cu 26,2 de miliarde de dolari in aceasta saptamana, dupa ce actiunile companiilor pe care le detin au scazut puternic, ca urmare a ingrijorarilor legate de incetinirea cresterii economice.

Cel mai semnificativ declin a fost inregistrat de familia Walton, mostenitoarea magazinelor Wal-Mart, arata Bloomberg.

Pierderea a fost de 6,9 miliarde de dolari, dupa ce actiunile retailer-ului au coborat cu 5,4% in ultimele sapte zile, dupa ce compania a redus estimarile referitoare la cresterea vanzarilor.

Indexul Standard & Poor's 500 s-a prabusit cu 6,2% fata de nivelul maxim atins in septembrie, pe fondul ingrijorarilor conform carora bancile centrale au ramas fara mijloacele necesare alimentarii cresterii economice globale.

Mai mult, bursele europene au scazut timp de 8 sedinte consecutive, cea mai lunga perioada negativa din 2003, iar dobanzile pentru obligatiunile Trezoreriei americane pe termen de 10 ani au atins cel mai redus nivel din iunie 2013.

Declinul pe pietele financiare a fost impulsionat de razboiul din Orientul Mijlociu, de protestele din Hong Kong si de raspandirea Ebola.

Totusi, S&P 500 a reusit sa recupereze, sambata, 1,3% din aceasta pierdere.

Numarul ultra-bogatilor a crescut puternic in 2014 - Unde traiesc cei mai multi dintre ei? (Grafic)

Cine a pierdut si cine a castigat

Averea lui Leonardo Del Vecchio, fondatorul celui mai mare producator de ochelari din lume, Luxottica Group, a scazut cu 1,3 miliarde de dolari, dupa ce actiunile au pierdut 9,4% in aceasta saptamana.

Del Vecchio se afla pe locul 42 in topul miliardarilor, cu o avere de 16,6 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, presedintele Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, in varsta de 81 de ani s-a imbogatit cu 1,4 miliarde de dolari, dupa ce operatorul de cazinouri a anuntat rezultate peste asteptari in trimestrul al treilea.

Bill Gates a ramas cel mai bogat om din lume, chiar daca averea sa a scazut cu 900 de milioane de dolari, pana la 80,9 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#pierderi avere bogati, #avere bogati bursa , #bursa
Comentarii