Cea mai proasta zi pe bursele americane din octombrie 2018 incoace: Urmeaza o noua recesiune globala?

Joi, 15 August 2019, ora 14:109128 citiri
Cea mai proasta zi pe bursele americane din octombrie 2018 incoace: Urmeaza o noua recesiune globala?
Foto: Pixabay

Actiunile americane au inregistrat o scadere drastica miercuri, aceasta fiind cea mai proasta zi din octombrie 2018 incoace pentru investitori, pe fondul ingrijorarilor privind economia globala.

Astfel, indicele Dow Jones, care urmareste evolutia unora dintre cele mai mari companii americane, a scazut cu 800,49 puncte, respectiv 3,05%, reprezentand cea mai puternica scadere procentuala a anului si a patra scadere din toate timpurile, noteaza ABC News.

Scaderi importante au inregistrat si indicii SP 500 (care a pierdut mai mult de 85 de puncte) si Nasdaq Composite (in scadere cu peste 240 de puncte), cei mai urmariti pe pietele bursiere din SUA, alaturi de Dow Jones.

Aceste evolutii au loc in contextul semnalelor ingrijoratoare care au venit saptamana aceasta din partea Germaniei si a Chinei, care ar putea indica o noua recesiune a economiei globale.

Astfel, motorul economic al Europei s-a contractat cu 0,1% in semestrul al doilea (aprilie-iunie), pe fondul declinului exporturilor, in timp ce China a raportat o incetinire a productiei industriale (la cel mai scazut nivel din ultimii 17 ani), a consumului si a investitiilor.