Cea mai dezvoltata piata financiara din lume, intr-o mica tara din Asia

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 00:37
6727 citiri
Cea mai dezvoltata piata financiara din lume, intr-o mica tara din Asia
Foto: exclusivtravel.ro

Hong Kong reprezinta cea mai dezvoltata piata financiara din lume, potrivit unui raport al World Economic Forum (WEF).

Orasul asiatic a intrecut Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, pentru prima oara. Raportul arata ca SUA au cazut pe locul doi, transmite BBC.

"Ascensiunea Hong Kongului, pana pe primul loc al clasamentului, reprezinta un punct de reper", a spus Kevin Steinberg, membru al WEF. In acest clasament sunt incluse sisteme financiare din 60 de tari.

A fost pentru prima oara, in istoria acestui studiu, cand primul loc nu a fost ocupat de SUA sau de Marea Britanie. Hong Kong a sarit de pe locul patru direct pe primul loc, beneficiind de regresele din sectoarele financiare britanice si americane.

Ascensiunea orasului-stat se datoreaza, in mare parte, serviciilor din afara sferei bancilor, precum asigurarile, se arata in raport.

Lansat in 2008, acest clasament se bazeaza, printre altele, pe eficienta si marimea serviciilor bancare si ale altor servicii financiare, pe mediul de afaceri si pe stabilitatea financiara.

In continuarea clasamentului, pe locul patru, se regaseste Singapore, aceasta fiind urmata, in primele zece locuri, de Australia, Canada, Olanda, Japonia, Elvetia si Norvegia.

Pietele emergente - Marile Puteri de maine

Structura sub care este guvernat Hong Kongul, "o tara, doua sisteme", i-a conferit o relativa autonomie. Avand o piata libera, tara se indreapta spre o crestere economica de 5% pentru 2011, dupa ce in 2010 a inregistrat o crestere de 7%.

Hong Kong este, din 1997, una dintre cele doua Regiuni Administrative Speciale (RAS) ale Chinei, cealalta fiind Macao. Situata in sud-estul Chinei, are o suprafata de putin peste 1.000 de kilometri patrati si o populatie de sapte milioane de locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#hong kong, #cea mai dezvoltata piata, #Hong Kong piata financiara, #piata economica Hong Kong , #piata