Ce este tranzacționarea cu monede digitale. Românii pot începe traficul de criptomonede printr-un singur click

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 22:23
11472 citiri
Ce este tranzacționarea cu monede digitale. Românii pot începe traficul de criptomonede printr-un singur click
Pentru a câștiga bani, trebuie să vindeți o „pereche” de criptomonede pentru mai mult decât ați plătit inițial FOTO Pexels.com

Interesul pentru piața monedelor digitale a crescut în ultima perioadă și se așteaptă ca această tendință să continue datorită adaptării în creștere a criptomonedelor în viața noastră de zi cu zi.

"Multe criptomonede, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, au obiective înalte care pot fi atinse pe termen lung, ceea ce le face interesante ca oportunități de investiții pentru cei care doresc să-și diversifice portofoliului, deoarece activele digitale au demonstrat, în trecut, o corelație foarte mică cu bursa", au explicat analiştii financiari de la xtb online trading.

Motiv pentru care, volatilitatea ridicată și volumul de tranzacționare în criptomonede se potrivesc foarte bine tranzacționării pe termen scurt.

Achiziţionarea și vânzarea de perechi valutare digitale în vederea obținerii unui profit

La fel ca orice altă scenă de investiții, tranzacționarea cu criptomonede implică achiziţionarea și vânzarea de perechi valutare digitale în vederea obținerii unui profit. Pentru a câștiga bani, trebuie să vindeți o „pereche” de criptomonede pentru mai mult decât ați plătit inițial.

“De exemplu, ați putea plasa o comandă de cumpărare de $200 pe BTC/USD la un preț de $6.000 USD și apoi puteți închide poziția câteva ore mai târziu la $6.500.

În mod similar, platformele de tranzacționare a criptomonedelor din România vă permit, de asemenea, o cale mai simplă. Mai exact, aceasta înseamnă că dumneavoastră apreciați că valoarea unei perechi de criptomonede va scădea. Dacă da, obțineți profit.

În acest sens, tranzacționarea criptomonedelor funcționează exact în același mod ca tranzacţia valutară. Adică toate piețele de tranzacționare se bazează pe perechi – ceea ce constă din două active concurente.

Acestea ar putea fi Ethereum și dolarul SUA sau Ripple și EOS. Fiecare pereche va avea o rată de schimb care se modifică în fiecare secundă”, au detaliat specialiştii în domeniu de la tradingplatforms.com.

Misiunea pe care o aveţi este să previzionaţi dacă rata de schimb va crește sau va scădea în valoare.

"Frumusețea tranzacționării cu criptomonede în România este că puteți accesa piața din confortul casei. Trebuie, pur și simplu, să alegeți un broker de criptomonede online, să depuneți niște fonduri cu un card de debit/credit din România și puteți începe tranzacționarea printr-un singur click".

Ce factori afectează prețurile criptomonedelor

Piața criptomonedelor este caracterizată de o volatilitate mult mai mare în comparație cu piețele tradiționale, cauzată de diverși factori, care includ:

• prețul Bitcoin - acest lucru se datorează faptului că majoritatea covârșitoare a altor criptomonede tind să urmeze Bitcoin, care este, într-un fel, un barometru al întregii piețe. Mai ales, orice mișcare bruscă a prețurilor Bitcoin va avea un efect similar asupra altor criptomonede;

• situația pe piețele tradiționale - criptomonedele nu funcționează în vid, adesea sunt corelate, într-un fel, cu alte grupuri de active. S-ar putea să existe o situație în care piața bursieră să se aprecieze, în timp ce activele digitale se află sub o presiune puternică de vânzare;

• gradul de adoptare al criptomonedelor în viața de zi cu zi este în creștere - unele dintre proiecte pot fi, în timp, implementate de alte entități, cum ar fi băncile și utilizate în scopuri practice, astfel cotațiile cripotmonedelor având șanse să crească;

• reglementări – la început, în general, criptomonedele nu erau reglementate. Cu toate acestea, în timp, activele digitale au început să fie de interes pentru autoritățile de reglementare și băncile centrale. Anunțurile privind introducerea de noi reglementări duc adesea la mișcări bruște ale prețurilor.

Prin urmare, este foarte important să fiţi la curent cu orice noutăți care ar putea afecta piața monedelor digitale. Când analizaţi aceste piețe este, de asemenea, important să aveti acces la prețuri în timp real, ceea ce este posibil si prin platforma xStation5.

Cele mai bune platforme de tranzacționare a criptomonedelor din 2021, potrivit specialiştilor financiari în educaţie comercială online

Există sute de platforme de tranzacționare a criptomonedelor româneşti active pe piață. Acest lucru poate face dificilă identificarea brokerului potrivit pentru nevoile dvs.

La urma urmei, trebuie să vă uitați la criteriile referitoare la reglementări, comisioane, spread-uri, metode de plată și multe altele.

1. eToro, posibil cea mai bună platformă de tranzacţionare din România

"Lansată în anul 2007, eToro este o platformă de tranzacţionare cu o bază de date incluzând peste 17 milioane de clienţi şi reprezintă recomandarea noastră de cea mai bună platformă de tranzacţionare din România, mai notează tradingplatforms.com.

Această platformă bine cotată vă înlesneşte tranzacţionarea unei palete largi de categorii de active prin simpla apăsare a unui buton.

Fiecare dintre investiţiile în bursǎ indicate de eToro în parte presupune operarea de tranzacţii cu 0% comision. Acest lucru reflectă faptul că singurul comision pe care trebuie să îl aveţi în vedere este inclus în spread (diferenţa dintre preţul de cumpărare şi cel de vânzare).

Nu se percep taxe anuale pentru menţinerea platformei, iar depozitele vă vor costa numai 0.5%. În definitiv, puteţi tranzacţiona active din România şi din străinătate fără a purta grija comisioanelor de conversie valutară.În termenii criteriilor de accesibilitate pentru utilizatori, eToro este o platformǎ de trading perfectǎ pentru începǎtori".

2. Capital.com, cel mai bun online broker din România pentru trading în inteligenţǎ artificialǎ

"Capital.com este o platformǎ de trading relativ nouǎ, care a fǎcut furori de piaţa financiarǎ din România. Pentru început, aceastǎ aplicaţie oferǎ peste 3000 de instrumente, incluzând o varietate semnificativǎ de acţiuni CFD. Este vorba despre peste 2400 de acţiuni, ceea ce reprezintǎ o valoare copioasǎ, astfel încât puteţi tranzacţiona companii din întreaga lume. De asemenea, oferǎ ETF-uri, indici, comoditǎţi şi forex.

Acest broker de trading din România este, în acelaşi timp, foarte ieftin, cu 0% comision şi spread-uri reduse. Un avantaj în plus este cǎ platforma Capital.com oferǎ spread betting-uri la bursǎ, precum şi CFD-uri, ceea ce înseamnă cǎ orice câştig obţineţi din spread betting este scutit de taxe".

3. Libertex, platformǎ de tranzacţionare low-cost cu diferenţe ZERO dintre preţurile de vânzare şi cele de cumpărare

Libertex este o platformǎ de CFD trading, populară în rândul acelor traderi din România care ţintesc comisioane şi taxe reduse. În prim-plan se regǎseşte oferta platformei de zero spread. Aceasta înseamnǎ cǎ, indiferent de natura activelor pe care optaţi sǎ le tranzacţionaţi, nu existǎ niciun decalaj dintre preţul de vânzare şi cel de cumpǎrare.

"Prin urmare, platforma de referinţă vǎ permite sǎ beneficiaţi de cotaţii de top din sfera pieţei bursiere. Adiţional, chiar dacǎ Libertex încaseazǎ un comision de la ambele pǎrţi implicate în tranzacţionare, acesta este, de multe ori, foarte redus. De fapt, comisioanele se situează în procentaje de sub 0.1% pe comandǎ", au mai detaliat tradingplatforms.com.

Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft a introdus recent pe piață AI VASA-1, un model revoluționar de inteligență artificială capabil să transforme imagini în videoclipuri realiste, în care subiectul poate vorbi....
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#monede digitale, #criptomonede, #broker, #trading, #inteligenta artificiala, #etoro, #libertex , #bitcoin