Cat trebuie sa castigi pentru a fi fericit?

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 08:31
3656 citiri
Cat trebuie sa castigi pentru a fi fericit?
Foto: Arhiva

Exista un nivel specific al venitului care asigura fericirea de zi cu zi, iar mai multi bani peste acest prag nu au niciun efect masurabil, potrivit unui studiu realizat de Angus Deaton, economist Princeton, si faimosul psiholog Daniel Kahneman.

Numarul magic este 75.000 de dolari pe an. Pe masura ce oamenii castiga mai multi bani, fericirea lor zilnica creste. Pana la 75.000 de dolari. Dupa acest numar, nu s-a identificat nicio imbunatatire a dispozitiei zilnice.

Acest lucru nu inseamna ca cei bogati si cei foarte bogati sunt fericiti in mod egal. Mai multi bani consolideaza sentimentul de realizare profesionala. Oamenii care castiga 160.000 de dolari pe an sunt in general mai satisfacuti decat cei care castiga 120.000 de dolari.

"Faptul ca le dai oamenilor mai mult de 75.000 de dolari nu le va imbunatati semnificativ dispozitia zilnica, dar ii va face sa simta ca au o viata mai buna", a spus Deaton pentru Associated Press, preluat de The Wall Street Journal. "Ca economist, tind sa cred ca banii sunt benefici si sunt multumit sa gasesc si dovezi in acest sens", a adaugat el.

Rezultatele studiului sunt surprinzatoare, in special in epoca materialismului. Desigur, venitul ideal variaza de la un oras la altul. Un venit anual de 75.000 este necesar pentru asigurarea bunastarii in orase scumpe precum New York, dar acesta poate fi mai mic in orasele in care costul de trai este mai scazut.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#salariu anual, #castig bani fericire , #bancnote