Cat ne costa contractele de deszapezire in aceasta iarna - Drumurile lasate in stand-by

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 17:10
1869 citiri
Cat ne costa contractele de deszapezire in aceasta iarna - Drumurile lasate in stand-by
Foto: Arhiva Ziare.com

Valoarea totala a contractelor de deszapezire incheiate pentru iarna 2015 - 2016 se ridica la circa 223,85 milioane de lei, fara TVA, potrivit situatiei contractelor publicata pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Cea mai mare parte din reteaua de autostrazi si drumuri nationale este acoperita de contracte, cu exceptia A1 (Bucuresti - Pitesti) - Ciorogarla, A1 (Bucuresti - Pitesti) - Ionesti si A1 (Bucuresti - Pitesti) - Cateasca (judetele Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Arges), DN 31, DN 4, DN 41, DN 41A, DN 5A (judetele Calarasi, Ilfov, Giurgiu), DN 56, DN 56 A, 56 D (judetul Dolj), DN 64, DN 65C, DN 67, 67B, 67C, DN 7, DN 73C (judetul Valcea) - caz in care s-a retras ofertantul.

Iar ne va lua iarna pe nepregatite? Bucurestiul si 26 de judete nu au contracte de deszapezire (Video)

Potrivit documentului, pe aceste tronsoane se va relua procedura de licitatie, pana la incheierea contractelor activitatea fiind asigurata cu utilaje proprii si prin redistribuire de utilaje inchiriate.

Cea mai mare valoare a contractelor se inregistreaza la DRDP Timisoara, 56,07 milioane de lei, urmata de DRDP Bucuresti, cu 54,77 milioane de lei. La polul opus, cu cea mai mica suma, se situeaza DRDP Iasi (20,33 milioane de lei) si DRDP Craiova (13,13 milioane de lei).

Ce spune ministrul de resort

Pe 11 decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, afirma ca toata reteaua de drumuri nationale si autostrazi este acoperita prin contractele de deszapezire incheiate, insa vor fi folosite si utilajele proprii.

Potrivit acestuia, toate autostrazile care pornesc din Capitala sunt asigurate la nivel de operator de deszapezire, iar pentru A1, pentru care nu s-a incheiat contract de deszapezire, s-au relocat utilaje din zonele acoperite prin contracte.

"In acest moment, impreuna cu contractele incheiate si cu resursele locale, avem asigurata practic toata reteaua. La contracte cu terti, intr-adevar avem A1 care nu este asigurata, dar este asigurata prin toate acele utilaje care au fost relocate din bazele unde s-au incheiat contractele cu terti ca sa acopere aici.

Este si cazul Valcea si cazul Timisoara, inclusiv pentru autostrada pe care speram, daca vremea va tine cu noi sa ne lase sa facem marcajul, Timisoara - Lugoj, sa finalizam aceste marcaje si s-o dam in exploatare. Inclusiv pentru acele locuri au utilaje asigurate ca autostrada noua", a spus ministrul la vremea respectiva.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#bani contracte deszapezire, #bani deszapezire, #cat costa deszapezirea, #contracte deszapezire , #plata