Cat din averile lumii se afla in paradisuri fiscale

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 10:44
3311 citiri
Cat din averile lumii se afla in paradisuri fiscale

Aproape 8% din toate averile din lume sunt pastrate in paradisuri fiscale, se arata intr-un studiu recent realizat de Journal of Economic Perspectives.

E vorba despre aproximativ 7.600 de miliarde de dolari, potrivit RTL.

Europenii au cei mai multi bani in paradisuri fiscale, adica 2.600 de miliarde de dolari, a semnalat Francais Gabriel Zucman, profesor asistent la London School of Economics si autorul studiului.

Acestia sunt urmati de contribuabilii asiatici (1.300 de miliarde de dolari) si de americani (1.200 de miliarde de dolari). Urmatorul loc este ocupat de cetatenii din Golful Persic (700 de miliarde de dolari).

Adio, paradis fiscal! Elvetia renunta la secretul bancar

Studiul nu tine cont decat de activele financiare, nu si de bunurile mobile si imobiliare, care pot fi de asemenea ascunse Fiscului.

"Este clar ca averea detinuta in conturile offshore este in crestere, insa principala incertitudine tine de partea care releva evaziunea fiscala", a mai spus Zucman.

El estimeaza ca statele pierd 190 de miliarde de dolari pe an din aceasta cauza, in detrimentul celor mai bogati oameni ai lumii.

Pe de alta parte, studiul mai arata faptul ca din ce in ce mai multe companii mari din Statele Unite folosesc paradisurile fiscale pentru a reduce sumele datorate statului american.

In 2013, 55% din veniturile realizate in strainatate au fost localizate in aceste jurisdictii, in special sin Luxemburg si Singapore, fata de mai putin de 20% in urma cu 30 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#averi paradisuri fiscale, #bogati paradisuri fiscale, #paradis fiscal , #economii
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
In Luxemburg a intzarcat balaia.