BVB a deschis in scadere, dupa "macelul" de pe pietele financiare asiatice - Site-ul a picat iar

Marti, 25 August 2015, ora 10:072895 citiri
BVB a deschis in scadere, dupa "macelul" de pe pietele financiare asiatice - Site-ul a picat iar
Foto: Arhiva Ziare.com

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in scadere, marti, dupa "macelul" de luni inregistrat pe pietele financiare de pe continentul asiatic.

Astfel, BET, principalul indice al BVB, a coborat cu 6,32% la debutul sedintelor de tranzactionare.

Site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a picat iar, dupa ce luni a fost inregistrat un numar neobisnuit de ridicat de vizitatori.

"Lunea neagra" pentru China afecteaza si Romania: Lovitura primita de Bursa de la Bucuresti

Aceasta situatie nu a afectat si activitatea de tranzactionare, care se desfasoara in parametri normali, si nici serviciile automate de date, au dat asigurari cei de la BVB, intr-un comunicat de presa.

"Suntem foarte multumiti si motivati de faptul ca varianta de desktop a website-ului nostru a reusit sa atraga un interes atat de ridicat din partea investitorilor si a potentialilor investitori, si acum ne readaptam intensiv masurile tehnice pentru a face fata mai bine, in viitor, unui astfel de interes ridicat", a declarat, luni, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

"Lunea neagra" a burselor asiatice: Dezastru in toata lumea, inclusiv leul are de suferit

Evolutia negativa a avut loc dupa ce, in prima zi a saptamanii, bursa din Shanghai a inchis in scadere cu 8,7%, inregistrandu-se cel mai mare declin dupa 2007.

Aceasta valoare a influentat negativ si restul burselor si pietelor valutare asiatice, pe fondul temerilor investitorilor legate de impactul incetinirii cresterii celei de-a doua mari economii a lumii.


C.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News