Companiile mari precum Mercedes, Amazon, IKEA sau Walmart au decis să le ofere clienţilor servicii bancare

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 09:41
3266 citiri
Companiile mari precum Mercedes, Amazon, IKEA sau Walmart au decis să le ofere clienţilor servicii bancare
Brandurile globale elimină intermediarii financiari tradiţionali FOTO Pixabay

Brandurile globale, de la Mercedes şi Amazon la IKEA şi Walmart, elimină intermediarii financiari tradiţionali, oferind clienţilor de la servicii bancare şi de creditare până la asigurări, prin intermediul softurilor create de startupuri tehnologice, transmite Reuters.

Pentru instituţiile financiare consacrate, au apărut semnele de avertizare. Aşa-numita finanţare încorporată - un termen elegant pentru companiile care integrează software pentru a oferi servicii financiare - înseamnă că Amazon poate lăsa clienţii ”să cumpere acum şi să plătească mai târziu”, iar şoferii Mercedes îşi pot determina maşinile să-şi plătească combustibilul.

Cu siguranţă, băncile sunt încă în spatele majorităţii tranzacţiilor, dar investitorii şi analiştii spun că riscul pentru creditorii tradiţionali este acela că vor fi împinşi mai departe de începutul lanţului financiar. Şi asta înseamnă că vor fi mai departe de munţii de date, pe care alţii îl urmăresc despre preferinţele şi comportamentele clienţilor lor - date care ar putea fi cruciale pentru a le oferi un avantaj faţă de bănci în serviciile financiare.

"Serviciile financiare încorporate duc conceptul de vânzare încrucişată la noi culmi. Se bazează pe un flux continuu de date cu consumatorii şi companiile, prin intermediul software-urilor", a declarat Matt Harris, partener la fondul de investiţii Bain Capital Ventures.

”De aceea această revoluţie este atât de importantă. Înseamnă că tot riscul bun va merge către aceste companii încorporate care ştiu atât de multe despre clienţii lor şi ceea ce va rămâne va merge la bănci şi companii de asigurări", a spus acesta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ikea, #Mercedes, #Walmart, #Amazon, #serviciu bancar, #clienti , #banci