BNR explica cum a luat Ioana Basescu imprumutul

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 12:17
5876 citiri
BNR explica cum a luat Ioana Basescu imprumutul

CEC Bank poate acorda persoanelor fizice credite de peste doua milioane de euro, in anumite conditii, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Precizarea a fost facuta in contextul in care fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, a obtinut recent un imprumut bancar de 1.028.507,55 euro de la banca de stat CEC Bank.

"Pot sa va spun care este principiul. Exista o limita pana la care se poate da un credit. In aceste conditii, se poate da un credit pana la 700.000 de euro la CEC. Mai departe, daca sunt situatii speciale, daca exista garantii, daca exista conditii de venit, creditul se poate da cam pana la doua milioane de euro, cu aprobarea Comitetului Director al bancii", a declarat Adrian Vasilescu la Digi 24.

Daca exista o cerere pentru un credit mai mare de doua milioane de euro si sunt si conditii ca sa poata fi obtinut, atunci conducerea bancii trebuie sa ceara aprobarea Consiliului de Administratie, a adaugat consilierul guvernatorului BNR.

Presedintia confirma: Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa nu il schimbe pe Ghetea de la CEC Bank

Ioana Basescu, a declarat, recent, ca in septembrie a achizitionat un teren agricol de 290,41 hectare in judetul Calarasi, printr-un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro. Ea a achitat din surse proprii aproape 280.000 de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#BNR credit Ioana Basescu, #credite CEC Bank, #Basescu CEC Bank , #credit