Basescu cere reexaminarea legii privind privatizarea unor companii ce tin de FP

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 23:24
1816 citiri
Basescu cere reexaminarea legii privind privatizarea unor companii ce tin de FP

Presedintele Traian Basescu a transmis vineri Parlamentului o cerere de reexaminare a legii de modificare a Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, solicitand listarea unor companii la Fondul Proprietatea mai rapid decat era prevazut in lege.

Legea cu pricina instituia obligatia pentru ministerele si autoritatile publice prevazute de lege sa initieze procedurile necesare pentru derularea de oferte publice initiale sau secundare de vanzare pentru pachete de actiuni de minim de 5% emise de societatile comerciale, societatile nationale si companiile nationale prevazute in anexa la lege, in vederea admiterii actiunilor acestora la tranzactionare in sisteme de tranzactionare administrate de S.C. Bursa de Valori Bucuresti - S.A. Actul normativ trimis spre promulgare modifica data de finalizare a procedurilor de privatizare de la 31 decembrie 2008 la 31 decembrie 2014.

Prin cererea de reexaminare, Basescu doreste grabirea procesului. Astfel, potrivit cererii de reexaminare, Presedintia considera oportuna finalizarea in cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" in care statul roman este actionar majoritar intrucat acest lucru va contribui in mod semnificativ la cresterea pretului actiunilor "Fondul Proprietatea", oferind statului roman resursele necesare pentru acoperirea cererilor de despagubire pentru cat mai multi fosti proprietari care si-au pierdut proprietatile in perioada comunista.

Totodata, privatizarea participatiilor statului roman prin intermediul Bursei de Valori asigura gradul de transparenta necesar atat procesului de privatizare, cat si al actului de administrare, se mai arata in solicitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Basescu reexaminare lege FP, #Fondul Proprietatea listari , #Fondul Proprietatea
Comentarii
Poza mc.iohmaain
mc.iohmaain
rank 1