Banii zboara din Rusia intr-un ritm ametitor

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 14:23
5483 citiri
Banii zboara din Rusia intr-un ritm ametitor
Foto: Wikipedia

Iesirile de capital din Rusia inregistrate in primul trimestru din 2014 sunt aproape de trei ori mai mari decat cele din perioada anterioara, atingand astfel cel mai mare nivel de la finalul lui 2008, cand s-a declansat criza economica.

Iesirile nete de capital au totalizat 50,6 miliarde de dolari, in primele trei luni ale anului, fata de 17,8 miliarde de dolari, valoarea lor din ultimul trimestru din 2013, a arata banca centrala de la Moscova, informeaza Bloomberg.

Gazele naturale, o arma politica pentru Rusia. SUA promit sa ajute UE - Va fi lasata Romania pe dinafara?

Totusi, in tot anul 2013, ele au fost de 59,6 miliarde de dolari, in timp ce la finalul lui 2008, acest indice a atins un nivel critic, de 132,1 miliarde de lei.

Pe de alta parte, piata de capital din Rusia nu are o perioada prea buna. Bursa de la Moscova a scazut cu mai mult de 10%, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a aprobat anexarea Crimeii, fapt ce a atras sanctiuni din partea Occidentului.

Initial, Guvernul a estimat ca iesirile de capital din primul trimestru din 2014 la 70 miliarde de dolari.

Insa economia Rusiei s-ar putea contracta in acest an, daca iesirile de capital ar atinge 150 de miliarde de dolari, a avertizat ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev.

In plus, rubla s-a depreciat cu 8% de la inceputul acestui an, a doua cea mai proasta evolutie a unei monede emergente, dupa pesosul argentinian.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#iesiri capital Rusia, #iesire bani Rusia, #probleme economie Rusia , #economii