Bancile europene ar putea fi boicotate de investitori

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 23:27
1424 citiri
Bancile europene ar putea fi boicotate de investitori

In cautare de capital, bancile europene ar putea fi boicotate de investitori, ei fiind reticenti in privinta unei infuzii mai mari in acest sector.

Liderii Uniunii Europene lucreza la un plan care ar putea obliga bancile sa atraga capital suplimentar de 100-300 miliarde euro, potrivit estimarilor analistilor de la Bloomberg, citati Business Week.

Banii ar trebui sa fie furnizati de investitorii privati sau de fondurile publice. A doua varianta ar putea veni cu conditii greu de acceptat pentru institutiile de credit si pentru actionarii lor.

"Bancile trebuie sa recastige increderea investitorilor si sa demonstreze ca pot face performanta inainte sa atraga capital. Piata asteapta o solutie buna la criza datoriilor de stat", a declarat un analist al Swisscanto, care are in administratie active de 52 miliarde de franci elvetieni.

Bancile care vor primi bani din fonduri publice ar putea intampina restrictii la plata bonusurilor sau dividendelor, potrivit presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Liderii europeni ar putea anunta un plan de rezolvare a crizei la reuniunea G20 din 3-4 noiembrie, de la Cannes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#banci investitii, #criza economica, #criza financiara economica , #fonduri investitii