Avion doborat in Ucraina: Bursele simt lovitura

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 13:57
3021 citiri
Avion doborat in Ucraina: Bursele simt lovitura
Foto: vantisinnovation.com

Bursele europene si asiatice au deschis in scadere, vineri dimineata, dupa ce un avion cu aproape 300 de pasageri s-a prabusit in Ucraina, in apropierea granitei cu Rusia.

Indicele Stoxx Europe 600, care reprezinta evolutia pe bursa a celor mai importante companii din 18 tari de pe batranul continent, a scazut cu 0,6% in primele minute ale sedintei de tranzactionare, informeaza Bloomberg.

Bursa din Romania a deschis, vineri, in scadere cu 0,73% fata de sedinta precedenta de tranzactionare.

Avion prabusit in Ucraina - Oficial SUA: E timpul sa-i dam arme Kievului

Avion prabusit in Ucraina: A inceput un purgatoriu financiar

La bursa londoneza s-a inregistrat o depreciere de 0,48%, in timp ce indexul CAC 40 de la Paris a deschis in scadere cu 0,54%, iar DAX al bursei din Frankfurt a coborat cu 0,65%.

De asemenea, piata de capital din Italia a avut un recul de 0,48% si cea spaniola de 0,78%.

Pe de alta parte, bursa japoneza a deschis in scadere cu 1,06%, in timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a fost mai mic cu 0,41%.

Nici Rusia nu sta prea bine, avand in vedere ca indicele MICEX a coborat, vineri dimineata, cu 1,8%, arata Market Watch.

La bursa din Kuala Lumpur, actiunile Malaysian Air au scazut cu 11%, inregistrand cel mai semnificativ declin din ultimele noua saptamani.

Ce se intampla pe pietele financiare din America

Indexul Dow Jones a pierdut 125 de puncte, joi seara, dobanda obligatiunilor Trezoreriei a scazut, iar pretul aurului si cel al petrolului s-au majorat.

"Toata lumea vrea sa afle ce s-a intamplat, care sunt detaliile, iar pana cand unele dileme nu sunt rezolvate, vom fi ca in purgatoriu. Ingrijorarile legate de cresterea globala sunt inlocuite de tensiunile geopolitice", a opinat Jim Dunigan de la PNC Wealth Management, pentru CNBC.

"In afara granitelor SUA, climatul e instabil", a adaugat acesta.

Indexul care masoara incertitudinea investitorilor a crescut cu 21%, la 13,34.

"Totul mergea bine pana cand a aparut stirea ca un avion s-a prabusit langa granita Rusiei cu Ucraina", a completat Art Hogan, analist la Wunderlich Securities.

Avion doborat de militantii prorusi?

Un avion de pasageri Boeing-777 al unei companii aviatice malaeziene s-a prabusit, joi seara, in Ucraina, in apropiere de granita cu Rusia, unde au loc ciocniri intre separatistii pro-rusi si fortele armete ucrainene. Aproape 300 de persoane se aflau la bord.

Avion doborat in Ucraina Sase intrebari despre zborul MH17

Ucraina a acuzat separatistii ca au doborat avionul folosind un lansator de rachete sol-aer de provenienta ruseasca numit "Buk".

In acelasi timp, separatistii sustin ca ucrainenii sunt cei care au tras in avion, lucru care a fost negat de presedintele Petro Porosenko.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#burse avion doborat Ucraina, #avion doborat Ucraina, #avion prabusit Ucraina , #bursa