Atentie la escrocii care va promit castiguri mari pe timp de criza!

Marti, 10 August 2010, ora 15:42
3177 citiri
Atentie la escrocii care va promit castiguri mari pe timp de criza!

Atentie in cine aveti incredere cand e vorba de banii dvs. In vremuri de criza au aparut tot felul de indivizi care pretind sume mari de bani in numele unor firme de prestigiu pe care nu le reprezinta de fapt. Chiar daca va promit castiguri frumusele, sau mai ales daca promit asa ceva, trebuie sa fiti circumspecti.

Compania Tradeville SA isi atentioneaza clientii ca in perioada 2007 - 2009 un grup rau intentionat a colectat aproximativ 100.000 euro de la rude/prieteni pretinzand organizarea unui "fond" care ar fi urmat sa investeasca, prin intermediul Tradeville SA, in piata de capital.

In cursul anului 2010, organizatorul acestei fraude a disparut, iar pagubitii s-au adresat Tradeville in speranta ca isi vor recupera banii. Pentru ca nu a existat nicio relatie comerciala si pentru ca Tradeville nu a avut stiinta de aceste fapte pana in iulie 2010, compania nu a putut sa faca altceva decat sa notifice situatia DIICOT si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, se arata intr-un comunicat al companiei remis Ziare.com.

Purtatorul de cuvant al Tradeville, Victor Stanila, a declarat ca firma de brokeraj a fost sesizata de catre doua persoane asupra unei eventuale inselaciuni, insa acestea au refuzat sa faca o plangere oficiala, potrivit Mediafax.

"Au fost sunate si li s-a cerut sa remita o cerere oficiala si sa isi decline datele de identitate, dar au refuzat. Una dintre persoane a spus ca nu are timp, iar cealalta ca o face numai daca ajunge la o << intelegere >>, adica daca primeste o compensatie din partea companiei, fapt ce ne face sa avem serioase rezerve in privinta bunelor intentii ale acestora", a afirmat Stanila.

El a adaugat ca numele cu care cele doua persoane s-au prezentat nu apar in baza de clienti ai Tradeville si nu au avut relatii cu angajatii firmei. In plus, niciuna dintre acestea nu a prezentat documente emise de Tradeville.

Comisarul CNVM Bogdan Chetreanu a declarat ca problemele sesizate de Tradeville nu cad sub incidenta legislatiei pietei de capital, insa institutia va colabora cu Parchetul daca i se va solicita sprijinul.

"Dupa primele informatii pe care le avem este vorba de o infractiune, de incalcarea Codului Penal, deci intra la Parchet", a afirmat Chetreanu.

Asemenea scheme prolifereaza in perioade de criza, asa incat potentialii investitori nu trebuie sa incredinteze sume spre administrare pe piata de capital unor persoane fizice indiferent de pozitie, pregatire. Nimeni nu are permisiunea legala sa faca asemenea operatiuni, avertizeaza Tradeville.

Pentru credibilitate, infractorii pot folosi branduri cunoscute, pot veni cu documente si pretinde conexiuni speciale care sa le justifice rezultatele si actiunile.

Cine vrea sa investeasca in siguranta poate deschide personal un cont prin Tradeville sau sa apeleze la alte forme autorizate si supravegheate de CNVM.

Puteti asculta orice sfat, dar decizia de a investi trebuie sa fie a dumneavoastra. In plus, nu uitati: promisiunile legate de castiguri usoare raman cel mai adesea doar promisiuni.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#frauda fonduri investitii, #tradeviile frauda , #fonduri investitii