Atentate la Bruxelles: Bursele europene isi revin din soc

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 11:172014 citiri
Atentate la Bruxelles: Bursele europene isi revin din soc
Foto: Arhiva Ziare.com

Actiunile marilor companii europene au inceput tranzactiile de miercuri in crestere, recuperand pierderile inregistrate in sedinta precedenta din cauza atentatelor din Bruxelles, iar titlurile Credit Suisse au urcat cu peste 3% dupa anuntarea unor noi masuri de restructurare.

Indicele Stoxx 600 este in urcare cu 0,2%, FTSEurofirst 300 cu 0,4%, iar Euro Stoxx 50 cu 0,6%, informeaza Reuters, potrivit News.ro.

Explozii in Bruxelles: Bursele din Europa sunt in picaj

Titlurile Credit Suisse sunt in crestere cu 3,2%. Banca elvetiana a anuntat ca va concedia 6.000 de angajati si va face economii brute de 1,7 miliarde de franci in acest an, intentionand sa restranga activitatile de investment banking.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris avanseaza cu 0,3%, DAX 30 al bursei din Frankfurt cu 0,7%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,2%.

In Belgia, indicele Bel-20 este in crestere cu 0,5%.

Bursele europene au inregistrat scaderi puternice pe parcursul tranzactiilor de marti, dar pana la inchidere au recuperat mare parte din pierderi, in urma a trei explozii produse la Bruxelles, doua la aeroport si una la o statie de metrou, soldate cu moartea a 31 de persoane si ranirea altor 205.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Vintage
rank 5
Cineva trebuie sa fi facut bani buni ieri!