Apare o noua bancnota de 20 de euro - Are un element de siguranta inovator (Foto)

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 15:33
6141 citiri
Apare o noua bancnota de 20 de euro - Are un element de siguranta inovator (Foto)

Noua bancnota de 20 de euro a fost prezentata, marti seara, de catre presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

Ea va intra in circulatie incepand din 25 noiembrie 2015, informeaza un comunicat al BCE.

De asemenea, are are un element de siguranta inovator, numit "fereastra-portret", care este inclus in holograma.

Cand bancnota este privita spre o sursa de lumina, fereastra devine transparenta, redand un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei.

Alte elemente de siguranta sunt un "numar verde-smarald", precum si un portret al Europei in filigran.

"Fereastra-portret e o adevarata inovatie si reprezinta dovada eforturilor constante pe care le depunem pentru ca sa impiedicam falsificarea bancnotelor", arata Draghi.

Noua serie de bancnote "Europa"

Bancnota de 20 de euro este una dintre cele mai utilizate in zona euro. Ea este distribuita pe scara larga prin intermediul bancomatelor si este acceptata de multe distribuitoare automate si aparate de emitere a biletelor, iar autenticitatea sa este verificata frecvent de comerciantii cu amanuntul cu ajutorul unor dispozitive de mici dimensiuni.

Pentru a ajuta fabricantii de echipamente in domeniul bancnotelor si alte parti sa se pregateasca in vederea introducerii noilor bancnote de 20 euro inainte de lansarea acestora, BCE si bancile centrale nationale din Eurosistem au furnizat informatii si au pus la dispozitie in prealabil noile bancnote in scopul testarii si al adaptarii.

Noua bancnota de 20 de euro este cea de-a treia din seria "Europa", care inlocuieste treptat seria initiala de bancnote euro, introdusa in anul 2002. Bancnota noua de 5 euro a fost emisa in luna mai 2013, iar cea de 10 euro, in septembrie 2014. In timp, vor aparea noi versiuni ale bancnotelor de 50 EUR, 100 EUR, 200 EUR si 500 EUR.

In prezent, bancnotele euro sunt utilizate in comun de 338 de milioane de cetateni din 19 tari si au o valoare nominala combinata de un trilion de euro.

Europa in mitologia greaca

Europa era fiica regelui Agenor, care domnea in Fenicia. Vrajit de frumusetea ei, Zeus planuieste sa o fure, se preschimba intr-un taur frumos si se alatura turmelor regelui.

In timp ce Europa, impreuna cu insotitoarele sale, culegea flori, remarca frumusetea taurului, asa ca il incaleca.

Sursa:Wikipedia

Zeus o rapeste si o duce pe insula Creta, unde o seduce si ii dezvaluie ca are o sotie.

Afland adevarul, aceasta se arunca de pe o stanca in mare, insa Afrodita o salveaza. Pamantul pe care a fost adusa de Zeus va primi numele ei.

Conform mitologiei grecesti, Europa i-a daruit lui Zeus doi fii: Minos, care va ajunge regele Cretei, si Eac, judecator al lumii umbrelor.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#bancnota 20 euro, #bani 20 euro, #noua bancnota euro , #euro