7 metode eficiente să te lepezi definitiv de teama de a cheltui bani. Cum drămuieşti veniturile într-un mod inteligent

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 08:30
27565 citiri
7 metode eficiente să te lepezi definitiv de teama de a cheltui bani. Cum drămuieşti veniturile într-un mod inteligent
Creșterea surselor de venit vă poate ajuta să minimizați anxietatea și să vă puneți în ordine finanțele FOTO Pixabay.com

Majoritatea oamenilor își fac griji în privința banilor iar unii dintre acestia chiar dezvoltă o teamă acută de a-i cheltui, chiar dacă au economisit. Uneori, preferă să îi "păstreze" la saltea si se devalorizează cu trecerea timpului.

Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza faptului că cele mai multe persoane care au datorii se tem de viitor, aceste trăiri fiind, totuşi, normale, potrivit psihologilor.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi de ce femeile sunt mai expuse acestui gen de frici şi care sunt cele mai bune metode să scapi de teama de a cheltui bani.

Frica de bani nu afectează bărbații și femeile cu aceeași intensitate. Este adevărat că bărbații se simt foarte stresați și anxioși în legătură cu situația lor financiară. Cu toate acestea, femeile sunt mai expuse riscului sau se confruntă cu niveluri mai mari de anxietate.

Majoritatea femeilor menționează provocările financiare ca fiind preocuparea lor principală

Provocările financiare vin lângă problemele de sănătate și familie, deoarece acestea simt că își pot permite îngrijiri medicale atunci când au bani.

În general, femeile câștigă mai puțin decât bărbații și trăiesc cu aproximativ șapte ani mai mult decât bărbații. Din această cauză, o femeie trebuie să economisească mai mult decât un bărbat pentru pensie, însă, adesea, veniturile ei sunt mai mici decât cele ale unui bărbat.

Femeile au, de asemenea, mai multe șanse de a fi îngrijitorul principal pentru copiii lor și tind să aibă mai mulți oameni care depind de ele din punct de vedere financiar. Toate responsabilitățile financiare se pot adăuga pentru a face femeile mai anxioase.

Este posibil ca mai multe femei să lucreze cu normă parțială cu un salariu mai mic decât omologii lor bărbați cu cariere cu normă întreagă și planuri de pensionare. Aproape toate femeile care aleg să aibă copii vor lipsi de la muncă din cauza sarcinii și a angajamentelor de timp pentru creșterea copiilor.

Timpul pe care îl petrec departe de forța de muncă înseamnă mai puține oportunități de carieră, mai puține venituri și mai puțini bani pentru pensie.

Din cauza scenariilor menționate mai sus, din punct de vedere statistic, mai multe femei dezvoltă fobia banilor, denumită chrometofobie, subiect tratat, recent, în cadrul aceleiaşi rubrici, "Banii tai".

Unele femei sunt, totodata, anxioase atunci când au de-a face cu numerele. Anxietatea matematică le poate împiedica pe unele femei să ia decizii financiare. Grijile acestor femei se transformă în fobie dacă sunt persistente și le obligă să evite cheltuirea banilor.

Ce puteți face pentru a scăpa de teama de a cheltui bani

Creați un buget

Pentru a evita cheltuirea excesivă, ar trebui să creați un buget lunar și să îl respectați. Un buget vă ajută să vă verificați limitele de cheltuieli fără a vă nega nevoile vieții.

Puteți folosi o aplicație de bugetare pentru a vă ajuta să vă gestionați banii. Aceste aplicații se pot conecta la cardurile de credit, contul bancar și alte conturi financiare pentru a vă controla cheltuielile și pentru a vă oferi sugestii atunci când sunt necesare.

Aceste aplicații vă oferă, de asemenea, o alertă atunci când vă apropiați de bugetul stabilit sau când începeți să cheltuiți în exces.

Creați un fond de urgență

Un fond de urgenţă ajută enorm în cazul unor cheltuieli mari neprevăzute. Trebuie să determinați cât vă puteți permite să economisiți lunar. Planul de economii ar trebui să găzduiască orice proiecte pe care le aveți, astfel încât să nu salvați totul pentru situații de urgență.

Înscrieți-vă la Autopay pentru a vă plăti facturile

Dacă plătiți automat facturile, s-ar putea să nu vă fie teamă să cheltuiți banii. Plata automată funcționează excelent atunci când aveți un împrumut, deoarece împrumuturile sunt de obicei o plată fixă ​​în fiecare lună.

Plătindu-vă automat facturile, fără nicio acțiune din partea voastră, procesul vă eliberează mintea şi vă permite să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le puteți controla, cum ar fi bugetarea și economisirea.

Comparați opțiunile de împrumut atunci când trebuie să vă împrumutați

Îndatorarea trebuie abordată cu prudență, deoarece îndatorarea poate duce la anxietate și poate declanșa fobia. Rețineți că datoria excesivă la împrumuturi poate dura zeci de ani pentru a se finaliza. Țineți cont de acest lucru atunci când solicitați împrumuturi.

Stabiliți obiective financiare pe termen lung

Stabilirea obiectivelor este ca și cum ai crea un buget. Ajută la minimizarea cheltuielilor excesive și oferă economiilor și banilor pe care îi aveţi un scop. Având un plan, de asemenea, vă ușurează anxietatea și vă permite să vă concentrați asupra lucrurilor care contează.

Vorbiţi cu un profesionist

Dacă situația financiară nu se schimbă, s-ar putea să fie nevoie să vorbiţi cu un profesionist. Dacă anxietatea este prea mare și nu vă puteți controla finanțele, discutați cu un consilier de credit.

Aflați mai multe despre bani și găsiți noi surse de venit

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii se tem să cheltuiască bani este că simt că nu au destui. Creșterea surselor de venit vă poate ajuta să minimizați anxietatea și să vă puneți în ordine finanțele. Puteți începe prin a afla mai multe despre bani și despre cum să îi înmulțiți.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#bani, #cheltuieli, #imprumut, #anxietate, #alerta, #aplicatii, #venit, #credit, #banii tai , #Banca