5 paşi importanţi pe care trebuie să-i faci ca să nu întârzii niciodată cu plata chiriei. Cum îţi organizezi mai bine veniturile lunare

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 22:30
2314 citiri
5 paşi importanţi pe care trebuie să-i faci ca să nu întârzii niciodată cu plata chiriei. Cum îţi organizezi mai bine veniturile lunare
Alege o zi de plată în avantajul tău FOTO Pexels.com

Contextul socio-economic în care se află oamenii în aceasta perioadă lungă de pandemie este unul cât se poate de apăsător şi îngrijorator pentru portofel, mai ales pentru cei care si-au amânat plăţile, fiind nevoiţi să găsescă, în continuare, soluţii de avarie pentru a gestiona achitarea tuturor facturilor restante.

Presiune foarte mare este şi pentru cei care stau în chirie. Plata chiriei este o responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi. Este foarte important să știi faptul că, in cazul in care chiriașul datorează mai mult de o lună de chirie, proprietarul poate rezilia contractul de închiriere cu o perioadă de preaviz de trei luni.

Pentru a nu întârzia niciodată și pentru a păstra o legătură bună cu proprietarul apartamentului, e necesar faci în aşa fel încât să te organizezi mai bine în ceea ce privește veniturile lunare și destinația lor.

În acest fel, eviți să te aglomerezi cu prea multe facturi restante și ai o evidență mult mai clară asupra cheltuielilor pe care le suporți lună de lună. Cum reușești să fii mai organizat în acest sens? Specialiştii financiari de la storia.ro şi Kiwi Finance au realizat 5 paşi importanţi pe care poti să îi faci ca să nu mai ai probleme cu plata chiriei.

Alege o zi de plată în avantajul tău. Atunci când semnezi contractul de închiriere, stabilește de comun acord cu proprietarul o zi din lună cât mai aproape de ziua ta de salariu, ca să nu fii niciodată în întârziere cu plata.

De exemplu, dacă primești salariul pe 1 ale lunii, până pe 5 ar trebui să ai chiria deja achitată. În acest fel, vei avea o evidență mai clară a banilor care îți rămân pentru cheltuieli personale.

Fă-ți un calendar. Fie că alegi să îți notezi pe o agendă sau ai o aplicație pe telefon, setează-ți un reminder, ca să nu întârzii cu facturile. Acest obicei poate fi aplicat și pentru plata celorlalte datorii lunare, cum ar fi energia electrică, gazul sau abonamentul de Internet și cablu TV. O alarmă pe telefon te poate salva de penalizări la plata facturilor.

Autorizează plățile automate. Dacă primești salariul pe un card bancar, încheie un contract prin care să autorizezi plăți automate din contul tău. Această opțiune este ideală, mai ales dacă nu ai timp să te preocupi de facturile pe care trebuie să le achiți.

În fiecare lună, la o dată stabilită de tine, furnizorii de servicii vor putea să extragă automat din contul tău suma pe care le-o datorezi. Poți face același lucru și cu plata chiriei, prin redirecționarea banilor în contul proprietarului.

Lipește, cu câteva zile înainte, un bileţel pe frigider sau pe birou cu textul „Plătește chiria”. Fiind ocupat cu alte activități, e posibil să uiți că luna se apropie de final. Aşadar, nu trebuie să fii deranjat de telefonul proprietarului care te întreabă când poți plăti, dacă poți evita discuțiile de acest gen printr-un efort minim?

Fă-ți un cont de economii. Cu cât ai venituri mai mari, cu atât îți vor crește și pretențiile și vei cheltui mai mulți bani. De aceea, e bine să ai un cont de economii, care să fie plasa ta de salvare, atunci când apar cheltuieli neprevăzute.

O afecțiune medicală, o petrecere la care ești invitat pe ultima sută de metri sau ajutorul pe care îl oferi unui prieten sub formă de împrumut îți poate da peste cap calculele lunare, așa că e bine să ai un as în mânecă mereu.

Nu trebuie să faci un efort mare pentru aceasta, e suficient să pui deoparte câte puțin în fiecare lună și să faci din asta un obicei. Mai târziu îți vei mulțumi și nu vei rămâne niciodată în urmă cu plățile, indiferent de ce s-ar putea întâmpla.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#chirie, #plata, #facturi, #economii, #salariu, #storia ro , #economii