Banel Nicolita starneste controverse in Franta: "Rromul castiga 35.000 de euro pe luna!"

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 09:14
5422 citiri
Banel Nicolita starneste controverse in Franta: "Rromul castiga 35.000 de euro pe luna!"
Foto: Slate

Banel Nicolita a intrat in atentia presei franceze, la doi ani si jumatate de la transferul in Hexagon, din cauza etniei sale. Francezii fac public salariul mijlocasului, pe care il prezinta drept "singurul fotbalist rrom din Ligue 1".

Publicatia Slate a realizat un amplu reportaj despre etnia lui Banel Nicolita, chiar daca fotbalistul roman a incercat sa evite pe cat se poate acest subiect.

"Vrea sa vorbeasca despre fotbal, nu despre etnie", a fost pozitia oficiala a clubului FC Nantes, cand lui Banel i s-a cerut sa acorde declaratii despre viata unui rrom in Franta.

Jurnalistii francezi nu au tinut insa cont de dorinta lui Banel, asa ca au discutat cu apropiatii fotbalistului pentru a afla cum se simte intr-o perioada in care rromii sunt in vizorul autoritatilor.

"La FC Nantes este un fotbalist extrem de discret. Nu a facut nimic gresit, ba dimpotriva. Este eficient pe teren si, conform colegilor sai, foarte prietenos. Particularitatea sa? Este singurul jucator rrom din Ligue 1. Si tinand cont de discutiile media din jurul comunitatii sale, Banel Nicolita a fost extrem de linstit. Banel Nicolita, aceasta este poveste rromului care castiga 35.000 de euro pe luna. Povestea de succes in ciuda obstacolelor, betelor in roate si a mentalitatii. Aproape o poveste de basm, intr-o perioada in care rromii sunt marginalizati", a comentat sursa citata.

"Eram un nimeni. Daca nu era fotbalului, singur aveam o viata fara speranta", a declarat si Banel Nicolita.

Francezii au prezentat povestea lui Banel, iar apoi au discutat cu colegii sai din Ligue 1 pentru a afla modul in care s-a integrat in colectiv.

"Nicolita nu se recunoaste ca un rrom. El se considera roman. Are dreptul sa nu vorbeasca despre acest subiect, chiar daca este mandru de originile sale", a dezvaluit Jeremie Janot, fostul coleg de la Saint-Etienne.

De altfel, Banel a fost si invitat la o sedinta UEFA pentru a discuta despre integrarea rromilor in fotbal, dar a refuzat.

William Gaillard, consilierul lui Michel Platini, spune ca Banel a luat aceasta decizie deoarece se afla la echipa nationala.

C.S.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Banel Nicolita rrom Franta, #Banel Nicolita etnie Franta, #Banel Nicolita reportaj Franta etnie , #stiri Banel Nicolita
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Poza copilul
copilul
rank 1
Banel,este un suflet mare ! Nu conteaza ca e tigan.II doresc