Italianca de 55 ani trimisă de N'Drangheta în România cu o metodă "proaspătă" de spart bancomate, intitulată „Devil’s Pizza”

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 17:06
11427 citiri
Italianca de 55 ani trimisă de N'Drangheta în România cu o metodă "proaspătă" de spart bancomate, intitulată „Devil’s Pizza”
Femeia suspectată că aruncat în aer bancomatul din Constanța, arestată FOTO Facebook

Tribunalul Constanța a decis, miercuri 30 noiembrie, arestarea preventivă a unei italience cu numele Katia Sanginesi (55 de ani), suspectată că a aruncat în aer un bancomat din Constanța.

Odată cu ea, ajunge în spatele gratiilor și complicele său român Gheorghe-Călin Apostol, în vârstă de 48 de ani.

Decizia Tribunalului Constanța este executorie, dar poate fi contestată la instanța superioară.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Apostol Gheorghe – Călin, … şi a inculpatei Sanginesi Katia, .. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 30 noiembrie 2022 şi până la data de 29 decembrie 2022 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Apostol Gheorghe – Călin de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de inculpata Sanginesi Katia de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 30.11.2022 ora 15,00”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Între timp, oamenii legii continuă cercetările specifice în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care a avut loc fapta.

Sanginesi este suspectată de investigatori că ar face parte din organizația de crimă organizată de tip mafiot din Italia, mai exact temuta grupare N'Drangheta.

În noaptea de 29 noiembrie, un bancomat a fost aruncat în aer la intrarea în localitatea Mamaia, din județul Constanța. Poliția îi fila deja pe cei doi suspecți, pornind de la suspiciunile asupra femeii suspectate că e membră a mafiei din Italia.

„Au reuşit să fugă cu un autoturism, însă au fost depistaţi în scurt timp de către poliţişti și au fost imobilizaţi”, a spus Andreea Ambroze, de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanţa. Aveau 90.000 de lei asupra lor, bani furați din bancomat.

Cu 10 zile înainte, un alt bancomat fusese distrus după aceeași metodă în localitatea constănțeană Castelu. Hoții nu au reușit să extragă atunci cei 100.000 de lei aflați în unitate și au fugit. Cel mai probabil, arată sursele judiciare, au fost aceiași infractori, care au folosit o metodă mai puțin cunoscută în România.

Se folosește, potrivit publicației Gândul, un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subţire, pentru a introduce explozivi în automat. Modul de operare a fost botezat „Devil’s Pizza”.

Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe Garry Kasparov, împreună cu alți activiști, și i-au acuzat de crearea unei „comunități teroriste”, de finanțare a „activităților teroriste” și de...
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Arestarea ministrului adjunct al apărării, Timur Ivanov, reflectă lupta pentru resurse și influență în cadrul elitei ruse, pe măsură ce începe noul mandat prezidențial al lui Putin,...
#Bancomat, #Cosntanta, #explozie, #bancomat aruncat aer, #Mafia italiana, #arestare , #stiri juridice
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Parca este vrăjitoare babaciunea