3 idei practice pentru amenajarea balconului deschis în timpul sezonului rece

Advertorial
Joi, 15 Septembrie 2022, ora 18:29
6170 citiri
3 idei practice pentru amenajarea balconului deschis în timpul sezonului rece
FOTO: Shutterstock.com

De-a lungul timpului, balconul apartamentelor de la bloc a depășit postura de simplu spațiu pentru depozitarea obiectelor. Indiferent de mărime sau de tipul său, în acest loc poți să petreci câteva ore liniștite, în compania unor prieteni sau descoperind o carte interesantă.

Dacă în timpul sezonului cald, te poți bucura de soare și de vreme bună, lucrurile se schimbă radical, în anotimpul rece. Pe lângă faptul că temperaturile încep să scadă în fiecare zi, ploaia sau ninsoarea ți-ar putea strica planurile.

Pentru că meriți să te bucuri tot timpul anului de propria oază de relaxare, am pregătit o serie de sugestii în ceea ce privește amenajarea balconului, în ton cu sosirea toamnei.

Folosește un sistem de geamuri culisante

Transformă balconul într-un spațiu primitor și confortabil, chiar și în timpul anotimpului rece, prin intermediul unui sistem de închidere cu sticlă glisantă. Spre deosebire de clasicele ferestre din termopan, această metodă îți permite să deschizi sau să închizi complet foile de geam, în funcție de preferințe și necesitate.

Astfel, poți alege atât obiectele de mobilier, cât și pe cele decorative, fără a ține cont de condițiile din exterior. În momentul în care vrei să servești micul dejun pe terasa apartamentului tău, în luna decembrie, acționează sistemul și savurează momentul de răsfăț.

Principiul de funcționare este simplu: geamurile din sticlă securizată sunt fixate în profile, care se culisează și etanșează, prin intermediul mecanismului pe role. Totodată, acest sistem inovator se manevrează cu ușurință și asigură izolare termică și fonică după închidere, datorită grosimii sticlei.

Alege o pardoseală corespunzătoare

Una dintre provocările întâlnite în timpul procesului de amenajare a balconului este selectarea tipului de pardoseală. În primul rând, podeaua trebuie să îndeplinească un rol funcțional, asigurând un nivel sporit al confortului termic, indiferent de anotimp.

Din punct de vedere estetic, pardoseala trebuie să completeze cromatic restul încăperii, pentru a menține un echilibru stilistic. O bună opțiune în acest sens este gresia pentru exterior, un element care îmbină rezistența îndelungată în timp cu diversitatea culorilor.

Pentru a menține în mod constant o temperatură plăcută în interior, asigură-te că plăcile de gresie sunt compatibile cu sistemul de încălzire prin pardoseală. Chiar dacă nu ești pregătit să faci o investiție majoră în acest moment, pe termen lung, ai la dispoziție această posibilitate.

Decorează balconul cu obiecte de mobilier în stilul preferat

Una dintre variabilele importante în ecuația amenajării balconului deschis este chiar alegerea unui stil. Păstrând un fir comun între elementele selecționate, toate obiectele de mobilier se vor armoniza cu piesele decorative.

Visezi la o terasă modernă? Optează pentru un set de mobilier, format din canapea și două scaune confecționate din ratan, alături de o masă din sticlă și perne decorative. Dacă dimensiunea balconului îți permite, adaugă un hamac confortabil sau un balansoar suspendat, lampioane albe, pentru a ilumina încăperea în timpul serii, și câteva ghivece cu flori, pentru un plus de culoare.

La polul opus, stilul minimalist poate fi obținut prin integrarea unui număr redus de elemente. Mizează pe simplitatea lemnului, prin intermediul unei canapele din paleți, alături de o masă din lemn și felinare din sticlă, așezate de-a lungul balconului.

Personalizarea balconului este un proces creativ și distractiv, deoarece adună ideile fiecărui membru al familiei, construind un mediu plăcut și confortabil. Când ai nevoie de puțină inspirație, ține cont de sfaturile de mai sus!

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#balcon inchis, #amenajare balcon, #sezon rece , #stiri life style