Top 3 piese care nu trebuie să lipsească din nicio baie

Advertorial
Joi, 20 Aprilie 2023, ora 16:19
3297 citiri
Top 3 piese care nu trebuie să lipsească din nicio baie
FOTO: unsplash.com

Decoratul este o misiunea grea, pentru că trebuie să iei în considerare atât utilitatea cât și aspectul pieselor pe care vrei să le pui într-o încăpere. În general, pentru băi este alocat spațiu mai puțin, așadar trebuie să amenajezi astfel încât să îți satisfacă toate nevoile, dar și să lași loc suficient pentru desfășurarea diferitelor activități pe care le faci în baie. Cu fiecare piesă de mobilier sau instalație pe care o adaugi în baie, spațiul se îngustează. Fii atent să nu aglomerezi încăperea cu lucruri inutile și păstrează un aspect minimalist.

Să găsești combinația potrivită de piese pentru baie ia mult timp. Că să îți sporim eficiența, ți-am pregătit o listă de de trei piese care nu trebuie să lipsească din nicio baie. Vei citi despre avantajele acestora și alte detalii care îți pot influența felul în care amenajezi.

1. Electric boiler

Un electric boiler este o piesă foarte importantă pentru persoanele care locuiesc la casă. Este un instrument prin care se pot salva mulți bani, deoarece este mult mai economic decât o centrală termică. În continuare vom vorbi despre avantajele boilerului în comparație cu centrala.

Înainte să iei decizia, e important să știi că boilerul încălzește doar apa care ajunge la robineți, prin urmare va trebui să încălzești casa printr-o metodă diferită. Totuși, dacă deja ai un sistem de încălzire al locuinței, alegerea unui boiler va avea o mulțime de avantaje. Primul ar fi diferența de preț. Este mult mai ieftin să achiziționezi un electric boiler decât o centrală termică. De asemenea, boilerul consumă mai puțină energie pentru încălzirea apei, astfel vei putea economisi mai mulți bani. Dispozitivul are mai multe mărimi în funcție de nevoile consumatorului. Dimensiunea rezervorului determină cantitatea maximă de apă care poate fi pregătită pentru încălzire într-o singură tură de folosire. Desigur, boilerul poate fi reumplut ori de câte ori dorești, însă acest proces durează în funcție de volumul rezervorului.

Cantitatea de energie consumată de un electric boiler este puțină, dar acest aspecte este datorat faptului că nu are tot timpul apă caldă pregătită. După fiecare umplere a rezervorului apa trebuie încălzită din nou, iar aceasta își păstrează temperatura la o limită setată de tine. De fiecare dată când temperatura apei coboară sub limită, rezistența boilerului încălzește din nou apa. Pentru o familie de 4-5 persoane un astfel de boiler este suficient, însă pentru o casă unde este nevoie de o cantitate mai mare de apă caldă constant, este necesară o centrală termică.

2. Mobilă baie

Mobilierul din baie trebuie ales după ce ai ales metoda de încălzire a apei. În general, boilerul este montat pe peretele din baie, iar spațiul rămas trebuie ocupat doar cu ce este necesar. Desigur, dacă alegi o centrală termică, vei avea mai mult spațiu la dispoziție.

În fiecare dintre cazuri, trebuie să cauți tot timpul să te folosești la maxim de spațiul pe care îl ai la dispoziție. De exemplu, o alegerea populară printre consumatori este un dulăpior cu rafturi atașat pe perete, deasupra chiuvetei, acoperit cu o oglindă. De asemenea, o folosire înțeleaptă a spațiului este mascarea trunchiului chiuvetei cu un dulap. Conductele vor fi ascunse într-un compartiment interior, iar spațiul rămas din dulap poate fi folosit pentru depozitare. Nu numai că acest tip de organizare oferă mai mult loc pentru produsele din baie, dar și dă băii un aspect mai organizat și mai curat.

Mobilierul din baie trebuie ales în funcție de preferințele personale. Totuși, ține minte să îl asortezi cu culoarea pereților. De asemenea, este foarte important să alegi un exterior al mobilierului în funcție de probabilitatea să fie stropit cu apă. Dacă mobila este aproape de chiuvetă sau de orice altă sursă de apă, este recomandat să alegi o piesă care are un strat protector, deoarece nu se va deteriora așa ușor. Alege piese de mobilier cu cât mai multe compartimente, deoarece face depozitatul mai simplu.

3. Cadă

Dintre cadă și cabină de duș, alegerea mai populară este prima variantă. Cada oferă mai multe posibilități când vine vorba de îmbăiere, atât o baie relaxantă și lungă, cât și un duș scurt. Pe când o cabină de duș poate fi folosită doar pentru un singur lucru, acela fiind dușul.

Totuși, utilitatea nu este tot timpul criteriul principal pentru această alegere. Cada este așezată orizontal, iar cabina de duș vertical, prin urmare, spațiul pe care îl ai la dispoziție este aspectul de care trebuie să ții cont când faci alegerea.

Căzile sunt mai potrivite pentru familiile cu copii mai mici. Este mult mai facil pentru cei mici să se îmbăieze în acel spațiu.

Baia trebuie dotată în funcție de propriile nevoi și preferințe. În acest articol ți-am prezentat cele mai importante piese pe care trebuie să le achiziționezi. Restul procesului de decorare trebuie completat de tine.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#baie, #amenajare baie, #boiler, #mobilier, #cada , #baie