Bătrână din Italia luată în România și transformată în prizonieră de badanta căreia i-a încredințat toți banii: "Șapte ani de coșmar"

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 19:28
6481 citiri
Bătrână din Italia luată în România și transformată în prizonieră de badanta căreia i-a încredințat toți banii: "Șapte ani de coșmar"
Bătrâna a reușit să ajungă înapoi la fiica sa FOTO Pixabay

O badantă de origine română, angajată a Căminului de bătrâni San Giacomo din localitatea Susa, provincia Torino, a intrat în contact în urmă cu aproximativ opt ani cu un cuplu de vârstnici italieni, un bărbat internat în unitate și soția acestuia.

Îngrijitoarea a devenit din ce în ce mai apropiată de cei doi pensionari pe care i-a convins să întrerupă relațiile cu membrii familiei lor și să o urmeze în România, după ce bătrânii i-au încredințat gestionarea pensiei și a tuturor resurselor de care cuplul dispunea.

Românca i-a convins pe cei doi că numai ea le putea garanta binele și au intrat într-un conflict cu fiica lor. Pensionara, Maria Michela De Feo, a refuzat să mai aibă legătură cu fiica sa și cu ceilalți membri ai familiei.

Românca a reușit să aducă în România cuplul, dar și pe mama pensionarei, în vârstă de 97 de ani. Aceasta a murit la câteva luni de la mutarea în țara noastră, iar câțiva ani mai târziu, a murit și bătrânul, lăsându-și soția singură, în grija badantei.

Fiica bătrânei Maria Michela De Feo, a încercat de mai multe ori să ia legătura cu mama sa și i-a trimis colete, dar toate ajungeau la îngrijitoare, care a devenit din ce în ce restrictivă cu bătrâna. Maria De Feo a ajuns prizonieră, fiind victima maltratărilor fizice și psihologice, scrie rotalianul.com.

Acțiunile puse în aplicare de avocați și asistenți sociali au rămas fără rezultat, pentru că plecarea celor trei bătrâni din Italia a fost voluntară.

Pensionara ar fi încercat de mai multe ori să evadeze, dar fiecare încercare ar fi fost oprită de îngrijitoare, care o pedepsea fizic.

În urmă cu doi ani, românca a fost nevoită să se întoarcă în Italia pentru a scăpa de justiția din România unde ar fi comis unele ilegalități și a luat-o cu ea și pe bătrâna italiancă.

Bătrâna a găsit ocazia să plece de una singură, 22 octombrie, pe o stradă izolată, dintr-o zonă rurală, unde a fost găsită de un șofer care a oprit mașina și a întrebat-o dacă are nevoie de ajutor.

Pensionara a reușit să-i spună doar „Du-mă la carabinieri.” Ulterior a sunat-o pe fiica sa care a mers și a luat-o acasă la ea.

„Nu voi menționa numele acelei femei (al îngrijitoarei, n.r.) împotriva căreia am depus plângere și, prin urmare, așteptăm rezultatul anchetelor care sunt în desfășurare, și pentru că toată lumea din Susa o cunoaște… Am spus această poveste pentru că mi-ar plăcea să nu se mai întâmple niciodată în casele altor familii. Trebuie să fim atenți pentru că uneori sunt oameni care, etalând cele mai bune intenții, se infiltrează în familii, creând ulterior răni care apoi sunt foarte greu de vindecat, precum și prejudicii morale și materiale foarte grave”, a declarat fiica bătrânei.

Despre îngrijitoarea româncă, Wanda Zardo a declarat că în prezent lucrează cu normă întreagă într-un azil de bătrâni.

Ion Țiriac și-a donat o parte din avere. Cine va beneficia de miliardele de dolari, agonisite de omul de afaceri
Ion Țiriac și-a donat o parte din avere. Cine va beneficia de miliardele de dolari, agonisite de omul de afaceri
Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, averea lui fiind estimată la 2,1 miliarde de dolari. Fostul tenismen a dezvăluit momentul în care a simțit că nu mai are probleme cu...
Horoscop zilnic. Marți, 19 martie. Zodia care ajunge într-o situație delicată din neatenție
Horoscop zilnic. Marți, 19 martie. Zodia care ajunge într-o situație delicată din neatenție
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Te asteapta...
#badante Italia, #batrani, #Romania, #bani , #stiri diaspora