Soțul Gabrielei Firea a mutat în privat conflictul cu purtătorul de cuvânt al BOR: ”Nu l-am sunat înapoi, nu am ce să vorbesc”

Miercuri, 12 Iulie 2023, ora 20:37
5182 citiri
Soțul Gabrielei Firea a mutat în privat conflictul cu purtătorul de cuvânt al BOR: ”Nu l-am sunat înapoi, nu am ce să vorbesc”
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu FOTO captură video Digi24

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a anunțat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, l-a sunat după ce i-a criticat public pe vinovații de ororile din ”azilele groazei”.

Bănescu a dezvăluit, în exclusivitate la Digi24, că primarul l-a sunat de mai multe ori, insistând cu mesaje după ce a văzut că nu îi răspunde.

”Am primit niște apeluri, chiar după ce am postat prima mea reacție pe Facebook, de la un număr necunoscut. Nu răspund în general la numere necunoscute, dar atunci nici n-am putut. Și am găsit ulterior un mesaj de la acest număr pe WhatsApp în care mi se spunea că e vorba de domnul Pandele, care a încercat să mă sune. N-am vorbit la telefon. Eu nu l-am sunat înapoi, pentru că nu am ce să vorbesc și am trimis un mesaj în care am spus că textul meu vizează, din punct de vedere creștin, atrocități consumate concret în niște azile de bătrâni pe care le-am văzut la TV. Și am luat atitudine. Și am denunțat răul care se consumă prin intermediul unor persoane. Nu e treaba mea să identific aceste persoane. Acesta a fost mesajul pe care l-am trimis. Și cred că mi s-a trimis o imagine cu un televizor pe care rula Digi24 și unde era titlul: BOR atacă dur, nu mai știu, dacă familia sau pe altcineva”, a declarat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a adăugat că reacțiile sale ”au fost animate de un impuls personal”.

”Am văzut-o pe mama mea, l-am văzut pe tatăl meu, care s-a stins acum 3 ani tot pe un pat de suferință. N-ai cum să nu te gândești la cei apropiați ție, iar în calitate de creștin nu ai cum să nu te gândești la aproapele tău”, a adăugat Vasile Bănescu.

Întrebat dacă a avut o discuție cu Patriarhul despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al BOR a răspuns: ”Eu nu îl pot deranja pe Părintele Patriarh cvasipermanent. Eu nefiind purtătorul de cuvânt al unei entităti politice sau economice, ci a unei entități care e percepută ca instituție în primul rând morală în societate. Nu i se poate aplica Părintelui Patriarh o tăcere, pentru că Părintele Patriarh nu este persoana, ca niciun alt Patriarh, care să iasă pe Facebook, în spațiul virtual, să scrie personal”.

Explicațiile lui Vasile Bănescu vin în contextul în care, după ce a postat comentarii critice referitoare la cazurile descoperite în ”azilele groazei”, primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat atacuri la adresa sa.

Postările purtătorului de cuvânt al BOR conțin, indirect, critici la adresa ministrului Familiei, Gabriela Firea. ”Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public e proba supremă de abjecție și cinism”, a scris Vasile Bănescu în una dintre postări. Într-o altă postare, el a scris că ”monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman.”

În replică, primarul orașului Voluntari l-a numit ”fariseu” pe Bănescu, acuzându-l că a devenit ”vârf de lance al curentului așa-zis progresist”.

Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#azilele groazei voluntari, #Florentin Pandele primar Voluntari, #Gabriela Firea, #Vasile Banescu, #BOR, #conflict , #biserica