Reacția oficială a BOR, la câteva zile după ce a izbucnit scandalul ”azilelor groazei”: ”Grija pentru bătrâni, copii și săraci arată gradul de civilizație a unui popor”

Vineri, 14 Iulie 2023, ora 14:35
2535 citiri
Reacția oficială a BOR, la câteva zile după ce a izbucnit scandalul ”azilelor groazei”: ”Grija pentru bătrâni, copii și săraci arată gradul de civilizație a unui popor”
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel FOTO basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis vineri, 14 iulie, un mesaj în care a vorbit despre grija care trebuie acordată persoanelor vârstnice.

Mesajul a fost citit în Amfiteatrul „I.G. Coman” al Facultății de Teologie din București de către Preotul Profesor Nicușor Beldiman, Consilier coordonator al Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale, la deschiderea Consfătuirii Naționale ASCOR, potrivit basilica.ro

Patriarhul Daniel a vorbit despre ”misiunea tinerilor în viața Bisericii” și rolul lor în dezvoltarea unei societăți responsabile.

”Aspirațiile spre bine și frumos ale tinerei generații trebuie susținute de întreaga societate, care are responsabilitatea de a-i orienta pe tineri și de a le cultiva încrederea pentru a iubi valorile spirituale, morale și culturale perene. Familia, Biserica și Școala au datoria de a oferi o educație creștină tinerilor pentru cultivarea credinței ca lumină a vieții cotidiene, precum și a iubirii față de Dumnezeu și față de oameni.

Biserica Ortodoxă Română, prin infrastructura de care dispune, oferă tinerilor spațiul necesar și posibilitatea de a-și dezvolta capacitatea de participare asumată, într-un proces creator, cu o finalitate bine determinată de formarea personalității lor. Prin intermediul programelor de tineret organizate de Biserică, atât în țară, cât și în străinătate – tabere, pelerinaje, burse de studiu și multe activități sociale dezvoltate în parohii – tinerii au șansa de a-și cultiva încrederea în sine și în semeni, respectul și iubirea față de oameni și natură, consolidându-și viața de comuniune, solidaritatea creștină, prietenia, apartenența și respectul față de Biserică, identitatea și demnitatea națională în dialog internațional”, se arată în mesaj.

În continuare, Patriarhul BOR și-a exprimat îngrijorarea față de ”starea de abandon social și dezinteresul față de bătrâni (părinţi şi bunici)” care există în societatea de astăzi.

”Grija pentru bătrâni, copii și săraci arată gradul de civilizație și profunzimea trăirii creștine a unui popor.

Comunitatea umană tradițională a avut în vedere dintotdeauna persoanele vârstnice, considerându-le pe acestea nu o povară, ci un izvor de binecuvântare şi înţelepciune, dar și de iubire milostivă, prin participarea lor la educaţia copiilor şi a tinerilor”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Patriarhul a pledat pentru educarea adolescenților în vederea protejării persoanelor vârstnice, pentru a nu le abandona în centre de asistență.

”Tinerii și persoanele în vârstă au nevoie unii de ceilalți: bătrânii au nevoie de o consolare și de un cuvânt de încurajare, iar tinerii au nevoie de înțelepciunea, răbdarea și puterea de rugăciune a bătrânilor”, a mai subliniat Patriarhul Daniel.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei a declarat luni, 29 aprilie, că în acest moment, principalul contracandidat al său este Cristian Popescu Piedone. El a arătat că şi-ar dori ca PNL să facă...
#azilele groazei voluntari, #Patriarhul Daniel, #BOR, #batrani , #biserica