”Mai scapă smântână”. Piedone intervine în dieta bătrânilor, într-o campanie triumfalistă cu ordine stricte la azilele din Sectorul 5 VIDEO

Marti, 11 Iulie 2023, ora 17:57
7260 citiri
”Mai scapă smântână”. Piedone intervine în dieta bătrânilor, într-o campanie triumfalistă cu ordine stricte la azilele din Sectorul 5 VIDEO
Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a gustat din mâncarea pentru bătrânii internați FOTO Captură Video

Recent eliberat din închisoare, primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a luat la rând azilele de bătrâni din sectorul pe care îl conduce și i-a luat la rost pe directori pentru problemele găsite.

În plus, le-a dat telefoane bătrânilor internați pentru a-l contacta direct.

Cu o melodie triumfalistă pe fundalul videoclipului postat pe Facebook, Piedone pornește în inspecția azilelor de bătrâni. Primarul este surprins în videoclip în timp ce vorbește cu bătrânii internați și îi îndeamnă să-l sune pentru „orice problemă”. La minutul doi al videoclipului, Piedone intră într-un salon, se apropie de un pat și apucă cearșaful pe care îl miroase cu atenție. Apoi îl dă jos de pe saltea, spunând că „ăsta e deja umed”, și adaugă că vrea o „remediere” a saltelelor pe motiv că nu ar fi impermeabile.

Un minut mai târziu, edilul ajunge în bucătăria azilului, unde ridică capacul de la două oale cu mâncare, cere o farfurie și o lingură și gustă hrana pentru bătrâni. „Mazărea este excelentă”, exclamă Piedone, adăugând că ciorba mai are nevoie de niște smântână. Astfle, primarul Piedone intervine în dieta bătrânilor, recomandând adăugarea unui produs cu multă grăsime, după propriile gusturi.

Mai departe, Piedone verifică un frigider și ia la rost pe o angajată pe motiv că și-au lăsat diferite alimente personale în frigider.

„Până mâine să fie un minifrigider pentru angajați”, afirmă primarul.

După inspecția împrejurimilor, Piedone ordonă conducerii azilului să-i programeze pe pacienți la analize.

„Încă o chestie. Toată lumea să fie programată pentru analize. Toți, analize la zi (...) dosar, inventariat, la mine pe birou”, afirmă acesta. După ce iese din azil, Piedone intră în vorbă cu o bătrână, căreia îi spune să-l sune pentru orice problemă există în centru. „Ești camera mea de vederi, 360 de grade”, afirmă Piedone.

Edilul continuă apoi cu vizita la un alt centru, unde, la un moment dat, intră într-un salon de femei unde exclamă - „Ce fac fetele?”, însă nimeni nu pare că-l bagă în seamă.

„Astăzi, am verificat centrele de îngrijire bătrâni și cele pentru persoane cu dizabilități, din București, Mihailești și Chiajna. M-am întâlnit și am vorbit cu o parte dintre seniorii noștri.

Am găsit, desigur, și aspecte care mi-au displăcut!

Unele au fost remediate pe loc. Altele își vor găsi rezolvarea rapid, în zilele următoare.

Am căutat o rețetă bună ca sa pot ține permanent legătura cu seniorii noștri din centre (beneficiari de servicii sociale finanțate prin DGASPC Sector 5). Și... cred că am găsit-o!

De astăzi, în fiecare centru aflat sub contract cu DGASPC Sector 5, un senior beneficiar îmi este consilier personal! Între ei... Aurora, Dorina, Pajnei.

Tuturor le-am oferit telefoane mobile și i-am rugat să îmi spună orice nemulțumire, orice problema întampină ei și colegii lor din centrul de îngrijire. Telefoane pentru comunicare directă cu mine și cu primăria au primit, desigur, și administratorii acestor centre verificate! Așa... să comunicăm direct, simplu, fără birocrație!”, notează Piedone pe Facebook.

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
#azile de batrani sectorul 5, #cristian popoescu piedone, #primarul sectorului 5, #control, #smantana, #dieta, #batrani , #stiri Cristian Popescu Piedone