Colin McRae a fost votat "eroul all-time al motorsportului"

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 15:421176 citiri
Colin McRae a fost votat "eroul all-time al motorsportului"

Britanici considera ca McRae este cea mai marcanta figura din istoria motorsportului, in fata lui Ayrton Senna si a lui Jim Clark.

Regretatul Colin McRae a fost numit "Eroul all-time al motorsportului" intr-un sondaj efectuat de cititorii publicatiei saptamanale britanice Motorsport News. McRae, care a castigat un sezon in WRC in 1995 pentru Subaru, a fost votat de mai mult fani ai sporturilor cu motor decat Ayrton Senna si Jim Clark, clasati pe pozitiile doi si trei.

Colin McRae a murit in 2007, in urma unui accident de elicopter in care a fost implicat si fiul sau. Pilotul scotian a pilotat in cariera sa in WRC pentru Subaru, Ford, Citroen si Skoda, castigand 25 de etape in Campionatul Mondial de Raliuri.

Desi palmaresul sau nu este unul foarte impresionant, McRae a castigat foarte multi fani datorita stilului sau agresiv de pilotaj si datorita relatiei sale apropiate cu admiratorii din intreaga lume.

Foarte interesant este faptul ca, in sondajul efectuat de Motorsport News in 1999, McRae a terminat abia pe locul al patrulea, in fata sa fiind Senna, Clark si Nigel Mansell. De asemenea, in clasamentul din acest an, Lewis Hamilton (25) si Jenson Button (43) sunt depasiti de nceunoscutul George Polley, un pilot de hot rods din Cambridgeshire.

Cititi mai mult pe Automarket.ro