Detaliu major în dosarul morții tinerei avocate din Iași care a căzut de la etajul 6. Procurorii au fost intrigați de încălțările victimei

Luni, 15 August 2022, ora 08:20
9449 citiri
Detaliu major în dosarul morții tinerei avocate din Iași care a căzut de la etajul 6. Procurorii au fost intrigați de încălțările victimei
Tânăra avocată a vrut să plece din apartament FOTO BZI

Chiar și după arestarea lui Sebastian Felecanu, iubitul tinerei avocate Monica Cioată care a murit după ce a căzut de la etajul 6 în vara anului 2021, dosarul instrumentat de procurorii ieșeni furnizează detalii interesante privind producerea tragediei.

Unul dintre acestea a jucat, probabil, cel mai important rol: o pereche de pantofi sport! De ce a cântărit această pereche de pantofi atât de mult în anchetă? Este simplu! Monica Cioată a intrat în scara blocului, în noaptea fatidică, încălțată cu pantofi cu toc. Ulterior, în apartament, tânăra s-a încălțat cu o pereche de adidași.

De ce s-a încălțat Monica Cioată cu pantofi sport?

De ce și-ar fi schimbat pantofii Monica Cioată dacă ar fi vrut să se sinucidă? Anchetatorii ieșeni au concluzionat că, în urma certurilor, tânăra avocată a vrut să plece din apartament, motiv pentru care și-a luat pantofii sport.

„Având în vedere că, la cercetarea la faţa locului, victima a fost găsită în rochia de la nuntă, dar încălţată cu o pereche de pantofi sport, în condiţiile în care la petrecere aceasta fusese în pantofi cu toc, au rezultat indicii că aceasta voia să părăsească locuinţa din cauza agresiunilor exercitate de inculpat”, au precizat magistrații ieșeni.

Numai că tânăra nu a mai apucat să facă acest lucru. Oamenii legii spun că aceasta a fost lovită, adusă în stare de inconștiență, târâtă până la geamul de la bucătărie și aruncată de către avocatul ieșean, relatează Bună Ziua Iași.

Cum s-a ajuns la această tragedie

Amintim că, în seara de vineri, 18 iunie 2021, victima Monica Cioată și iubitul acesteia, avocatul Sebastian Felecanu, au participat la petrecerea ocazionată de o nuntă, la Restaurantul „Elysium”. Cu acea ocazie, o angajată a restaurantului l-a observat pe Felecanu certând-o pe victimă, țipând și gesticulând nervos cu mâinile de sus în jos, fără însă a o agresa fizic. La ora 3:23, cei doi au plecat împreună de la petrecere, ținându-se de mână. La ora 4:04:10, mașina condusă de Monica Cioată a ajuns în parcarea blocului situat pe strada Sărăriei, nr. 6.

„La ora 4:05:13, victima a intrat în scara blocului, după care a trântit ușa de acces pentru a-l lovi pe Sebastian Felecanu care venea în urma ei, moment în care între cei doi a izbucnit o ceartă ce a continuat și în apartament, timp de aproximativ 20 de minute. Conflictul dintre concubini a fost atât fizic, cât şi verbal, victima prezentând urme de violenţă la nivelul feţei, urme de comprimare cu degetele la nivelul gâtului, cât şi alte violenţe produse prin lovire cu corp dur. De altfel, și pe corpul inculpatului au fost identificate urme ale conflictului”, au subliniat magistrații.

După un an de la incident, Felecanu a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv sub acuzația de omor calificat. De asemenea, judecătorii ieșeni au prelungit arestul în cazul acestuia. Numai că el a contestat decizia. Astfel, urmează ca magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă dacă fostul iubit al avocatei Monica Cioată va fi cercetat în stare de arest sau în libertate.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#avocata, #Iasi, #moarte, #detaliu, #incaltaminte , #crima iasi