Situații mai puțin obișnuite în care poți avea nevoie de un avocat specializat

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 18:03
736 citiri
Situații mai puțin obișnuite în care poți avea nevoie de un avocat specializat
FOTO: avocatineuropa.ro

Mulți dintre noi privim avocatura și sistemul juridic precum o lume total diferită de cea în care trăim și cu care nu dorim să ne intersectăm. Avocații sunt asociați cu infracțiunile, divorțul, situații neplăcute și rolul lor de protectori este rar invocat în comunicările publice. Știrile, ziarele, articolele online evidențiază această profesie doar în contextul apărării unor persoane „certate” cu legea, aceștia având în acest moment o imagine care creează anxietate oamenilor obișnuiți.

Chiar și așa, există situații în care oricare dintre noi putem avea nevoie de avocat. Pe lângă cele obișnuite cum ar fi divorțul, partajul sau moștenirile din țară, plecările din ce în ce mai dese ale românilor peste hotare au adus cu sine și situații în care avocații specializați în spețe internaționale sunt din ce în ce mai căutați.

1. Avocat pentru moșteniri și testamente în Europa

Mulți români plecați peste hotare în urmă cu 20-30 de ani au pus bazele unei vieți prospere, mai ales în țările din Europa: Spania, Italia, Germania, Franța. Mulți dintre ei au trăit o viață frugală și au construit adevărate averi cărămidă cu cărămidă. Din nefericire, viața ajunge la final pentru fiecare dintre noi. Astfel, odată cu trecerea lor în neființă, averea va trece automat rudelor rămase în țară. Chiar dacă este un drept fundamental, trecerea proprietăților de peste hotare în posesia rudelor din țară este un proces complicat, iar un avocat pentru moșteniri și testamente în Europa te poate ajuta să traversezi acest proces mai rapid, mai eficient și cu mai puține bătăi de cap.

Dacă te regăsești într-o situație care presupune moștenirea unor imobile sau a altor valori de la rudele plecate în străinătate, apelează cu încredere la un avocat profesionist specializat în astfel de spețe chiar și peste hotare. Mulți cetățeni români nu cunosc această posibilitate, dar un partener care te înțelege pe deplin și te poate ajuta ca român într-o altă țară va fi foarte util în momentele tensionate. Orice detaliu este foarte important pentru a scurta procesul de succesiune, iar dorințele tale ar trebui să fie cunoscute și luate în considerare indiferent de țara unde se întâmplă întregul proces și de nivelul de comunicare cu instituțiile statului respectiv.

2. Avocat pentru despăgubiri accidente auto în Europa

O altă situație în care nu îți imaginezi că poți ajunge în călătoriile tale peste hotare sunt accidentele rutiere. Cel mai des acestea apar din vina altor participanți la trafic, iar tu ajungi victimă într-o țară unde nu cunoști legea sau instituțiile cărora trebuie să te adresezi.

Indiferent de țara din Uniunea Europeană unde se produce accidentul, majoritatea oferă mai multe drepturi victimelor accidentelor rutiere: dreptul la despăgubiri pentru îngrijiri medicale, dreptul la compensații, dreptul la despăgubiri pentru timpul pierdut cu îngrijirile medicale și dreptul la recuperarea prejudiciilor create de accident și perioada de convalescență. Mai mult, atunci când o persoană își pierde viața într-un accident peste hotare, familia acestuia are dreptul la despăgubiri și compensații. Un avocat specializat are grijă ca victima sau familia acestuia să primească despăgubirile care li se cuvin în astfel de situații.

3. Avocatul în calitate de consultant

Mulți cetățeni consideră că găsirea unei soluții în situații care presupun tangențe cu sistemul legal poate fi făcută pe cont propriu, dar experiența scăzută îi poate face să complice și mai tare o speță aparent simplă pentru un profesionist. În străinătate, majoritatea oamenilor au în anturajul lor un avocat cu care se consultă atunci când au nevoie de sfaturi legale.

În multe cazuri din viața obișnuită, simpla discuție cu un profesionist ne poate ajuta să judecăm mai bine o situație, ne poate clarifica speța și ne poate inspira să cântărim foarte bine fiecare drum pe care putem merge, mai ales din punct de vedere legal. Apelarea la un avocat poate salva timp, energie și, poate cel mai important, bani pierduți aiurea.

De multe ori viața este mult mai complicată decât ne dorim sau decât ne așteptăm noi. Chiar și cetățenii simpli pot ajunge în situații neobișnuite unde un avocat pentru românii din străinătate poate face diferența între un succes sau ani întregi de conflicte. Apelează cu încredere la profesioniști atunci când ajungi în situații neprevăzute, iar spețele se vor rezolva cu efort și consum de energie minime.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#avocat, #mosterniri, #accidente , #stiri sociale