O româncă însărcinată cu gemeni cere 500.000 de euro pentru că nu i s-a oferit posibilitatea să renunțe la unul dintre copii

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 08:33
6690 citiri
O româncă însărcinată cu gemeni cere 500.000 de euro pentru că nu i s-a oferit posibilitatea să renunțe la unul dintre copii
După deschiderea procesului, femeia a născut. Dosarul va ajunge la Tribunalul București FOTO Pixabay

Un medic şi clinica în care lucrează au fost daţi în judecată de o femeie însărcinată cu gemeni. Femeia, care a rămas gravidă și care între timp a născut, după o procedură de fertilizare in vitro, reclamă că medicul i-a spus că unul dintre embrioni s-a oprit din evolutie, aşa încât nu mai este necesar să aleagă la care copil renunţă, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, o femeie însărcinată care, între timp, a născut gemeni la vârsta de peste 50 de ani, l-a dat în judecată pe unul dintre medicii care au consultat-o în timpul sarcinii, dar şi clinica la care a avut loc consultul, cerând daune de 500.000 de euro (5.000 de euro daune materiale şi 495.000 de euro daune morale) pentru malpraxis.

În proces, femeia a arătat că în decembrie 2020 a urmat o procedură de fertilizare in vitro la o clinică specializată din străinătate.

În urma unui control efectuat o lună mai târziu, într-o clinică din Bucureşti, medicul care a consultat-o, i-a spus femeii că are o sarcină gemelară. Pentru că avea peste 50 de ani şi avea deja un copil, femeia a decis să apeleze la procedura de reducţie embrionară. Practic, simţindu-se nepregăită să aibă gemeni, femeia a decis să renunţe la unul dintre copii.

„Pentru a i se indica, în baza unei noi ecografii, la care dintre cei doi embrioni poate să renunţe”, femeia a mers la o clinică din Bucureşti. După ce a consultat-o, un medic radiolog de la clinica la care a fost consultată i-a spus că „nu trebuie să îşi facă griji, întrucât unul dintre embrioni s-a oprit din evoluţie şi că, în concluzie, a rămas doar cu un embrion, conform dorinţei sale”.

În procesul deschis la Judecătoria Sectorului 1, femeia a arătat că, „având încredere în cunoştinţele medicale ale pârâtului (n.red. medicul care i-a spus că unul dintre embrioni s-a oprit din evoluţie), nu s-a îndoit de rezultatul ecografiei şi a renunţat la discuţiile cu reprezentanta clinicii din străinătate în cadrul căreia s-a realizat fertilizarea in vitro, întrucât nu mai era necesară reducţia embrionară”. Cu ocazia unor ecografii realizate o lună mai târziu, la un medic ginecolog, femeii i s-a comunicat că „nu are un embrion, ci doi, ambii având activitate cardiacă şi dezvoltare normală”.

„Deşi a solicitat de urgenţă clinicii în cadrul căreia a realizat fertilizarea in vitro să o programeze pentru procedura de reducţie embrionară, reclamanta a fost refuzată, motivat de faptul că această procedură se putea realiza fără riscuri până în jurul săptămânii a opta, iar acest termen era depăşit”, se arată în procesul de la Judecătoria Sectorului 1.

Reclamanta a mai arătat în proces că, dacă doctorul radiolog care a consultat-o nu i-ar fi spus că are o sarcină unică, atunci „ar fi putut efectua reducţia celui de-al doilea embrion fără nicio problemă şi fără niciun risc”. „Ca urmare a erorii medicale grave săvârşite de acesta (n.red. De către medic), reclamanta a fost în imposibilitate de a efectua această procedură, fiind obligată să ducă până la capăt această sarcină, cu suportarea tuturor riscurilor şi consecinţelor pe care le presupune”, s-a mai arătat în proces.

Judecătoria Sectorului 1 nu s-a pronunţat, declinându-şi competenţa, din cauza sumei solicitate, în favoarea Tribunalului Bucureşti.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#avocat, #proces, #mama, #gemeni, #daune morale , #justitie