Motivul pentru care nu este indicat să bei sucuri acidulate în timpul zborului cu avionul. Ponturi de la turiști cu experiență

Marti, 16 August 2022, ora 06:15
10998 citiri
Motivul pentru care nu este indicat să bei sucuri acidulate în timpul zborului cu avionul. Ponturi de la turiști cu experiență
Ponturi pentur o călătorie liniștită cu avionul FOTO Pixabay

Vacanța se poate transforma într-un coșmar pentru orice turist care nu este familiarizat cu toate secretele unei călătorii cu avionul, mai ales pentru cei care se tem de zbor, dar și pentru persoanele cu buget de vacanță limitat.

Nu este niciun secret că magazinele din terminalele aeroporturilor vând produse la prețuri mult mai mari decât cele din supermarket. Cum orice călător trebuie să aștepte ore bune până la îmbarcare, este nevoit la un moment dat să cumpere fie din zona terminalului, fie din avion, măcar o sticlă cu apă sau o cafea. Există, însă, unele mici ponturi pe care nu oricine le cunoaște. Este adevărat că în aeroport, dincolo de zona de control de securitate, nu este permis accesul cu lichide din afara aeroprtului, dar există o portiță totuși.

Ca să nu plătiți pe o cafea mai mult decât face, puteți să vă aduceți de acasă un plic de nes sau de ceai și o cană de călătorie și să cereți la bar sau însoțitorului de bord doar apă fierbinte și să vă preparați singur băutura dorită. Procedând astfel puteți economisi câteva zeci de euro.

O greșeală pe care o fac mulți dintre turiștii care călătoresc cu avionul este să consume băuturi acidulate în timpul zborului, fără să conștientizeze la ce ”riscuri” se expun. Băuturile carbogazoase nu sunt o combinație deloc plăcută cu altitudinile ridicate pentru că pot provoca umflarea tractului intestinal, un real disconfort, crampe și gaze nedorite.

Este destul de jenant, mai ales dacă ești așezat lângă străini. În schimb, se recomandă ca, atunci când sunteți la mare altitudine, iar călătoria este una de durată, să consumați câte un pahar cu apă plată la fiecare oră. Din cauza faptului că în avion există mai puțină umiditate în aer, corpul tinde să se deshidrateze mai repede decât atuci când se află la sol.

Acest aspect nu trebuie deloc ignorat, pentru că deshidratarea vine cu dureri de cap, amețeli, crampe musculare, lipsă de energie și în general o oboseală inexplicabilă la prima vedere.

Cum îți recuperezi bagajul mai repeder din ”carusel”

Un alt pont venit din partea turiștilor se referă la modul în care puteți recupera bagajul mai repede decât ceilalți colegi de cursă, la coborârea din avion.

Pur și simplu lipiți de geamantan o emblemă pe care scrieți ”Atenție fragil”. În mod normal, operatorii de bagaje sunt obligați să țină cont de acest avertisment, astfel că vor pune geanta dumneavoastră în vârful grămezii, iar la finalul cursei, geamantanul dumneavoastră va fi primul pe bandă. Nu este o certitudine că se va întâmpla astfel, mai ales în această perioadă de criză de personal pe aeroporturi, dar merită să încercați.

Un alt sfat, venit de data aceasta de la piloți de avion, se referă la momentul în care este indicat să vă alegeți cursa pentru a evita enervantele turbulențe. Cu cât mai de dimineață cu atât mai bine pentru că atunci încă nu se produc perturbaţii în aer din cauza schimbărilor de temperatură, iar furtunile și vântul puternic apar în general după-amiaza sau seara.

Un alt pont care v-ar putea salva vacanța se referă la documentele de identitate și de călătorie. Oricât de atenți și bine organizați ați fi, emoțiile unui zbor cu avionul, aglomerațiile de pe marile aeroporturi, cursa contra timp până la îmbarcare nu au cum să nu-i afecteze chiar și pe cei mai vigilenți.

Așa că, înainte de a pleca de acasă, n-ar fi rău să vă scanați (cu aplicația din telefon) fiecare act de identitate, pașaport, certificat de naștere, permis de conducere și buletin. Dacă vă veți rătăci documentele, măcar să puteți dovedi autorităților, chiar și cu o copie, cine sunteți și de unde veniți.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#avion, #zbor, #calatorie, #calatorie avion, #vacanta, #turbulente avion , #avion