A fost arestat liderul grupării ce făcea trafic de țigări cu avionul între Ucraina și România. Anunțul făcut de polițiștii de frontieră din Republica Moldova

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 15:14 4924 citiri
Avionul a fost depistat pe un câmp din Edineț, în septembrie 2021FOTO Poliția de Frontieră R Moldova

Poliția de Frontieră din Republica Moldova anunță vineri, 22 aprilie, că liderul grupării criminale urmărite în dosarul avionului din Ucraina implicat în contrabandă cu țigări, depistat pe un câmp din Edineț, a fost reținut.

Polițiștii de frontieră în cooperare cu PCCOCS au reușit să stabilească locația bărbatului care are 45 de ani și este locuitor al raionului Briceni. Acesta este acuzat pe trei capete: trecerea ilegală a frontierei de stat, contrabandă și survolarea ilegală a spațiului aerian al Republicii Moldova.

În prezent bărbatul este reținut, iar cercetările continuă în sensul efectuării unor percheziții în diferite locații suspecte.

În septembrie 2021, pe un câmp din Edineț a fost depistat un avion AN-2 și reținuți patru cetățeni străini, iar organizatorul infracțiunii – cetățeanul moldovean a reușit să fugă.

La 31 ianuarie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunța că a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul care vizează avionul din Ucraina implicat în contrabandă cu țigări, depistat pe un câmp din Edineț, în septembrie 2021, pe episodul participării pilotului principal la introducerea ilegală în R. Moldova a aparatului de zbor, prin contrabandă, notează Ziarul de Gardă.

Pilotul este originar din Kiev, Ucraina, are vârsta de peste 60 de ani, iar antecedente penale nu a avut.

Potrivit celor incriminate de procurorii PCCOCS, acesta a survolat spațiul aerian al R. Moldova fără autorizația necesară, din Ucraina spre România și a aterizat pe o pistă improvizată, pe un câmp, fără să fie supus controlului vamal, aparatul aerian fiind astfel introdus prin contrabandă în țară. Potrivit legii penale, ultima infracțiune se pedepsește în Republica Moldova cu închisoare pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News