Noul avion revoluționar american: Aeronava supersonică ce va schimba lumea VIDEO

Duminica, 01 Mai 2022, ora 03:47 18903 citiri
Noul avion supersonic revoluționar X-59 al NASA FOTO: 19fortyfive

Noul avion supersonic american X-59 QueSST va revoluționa călătoriile aeriene, el reprezentând o aeronavă ”tăcută” a NASA, ce va putea străbate distanța New York-Londra în doar 3 ore și 40 de minute. În această săptămână, el a finalizat o serie de teste la sol în Fort Worth din Texas, Statele Unite.

Aeronava, care a fost dezvoltată de compania Lockheed Martin, va testa tehnologia concepută pentru a reduce zgomotul sonic foarte puternic, specific avioanelor ce zboară la viteze supersonice, la unul ușor, potrivit 19fortyfive.

Constructorul a anunțat că noul avion american X-59 QueSST (Quiet SuperSonic Technology) este proiectat să zboare distanța New York-Londra, de 5.566 de kilometri în doar 3 ore și 40 de minute, jumătate din durata actuală a unei curse de pasageri.

Este un salt fabulos pentru X-59 să producă un zgomot de numai 60 de decibeli la sol, față de 119 decibeli cât ”scotea” aeronava franco-canadiană Concorde.

Epavă ”din altă lume” descoperită pe planeta Marte: Un obiect care seamănă cu o farfurie zburătoare VIDEO

Noul avion supersonic X-59 de pasageri va începe să efectueze zboruri în Statele Unite începând cu anul 2024. Scopul NASA este de a colecta și de a furniza date autorităților de reglementare americane pentru a ajuta la stabilirea unui standard comercial acceptabil de zgomot.

Cele mai recente teste la sol ale avionului X-59 au fost efectuate pentru a asigura capacitatea aeronavei de a rezista la sarcinile și solicitările zborului supersonic, la viteze mai mari de Mach 1 (1234 kilometri pe oră).

Descoperire uimitoare a arheologilor: Oraș subteran uriaș, unde trăiau 70.000 de oameni VIDEO

Acum, odată cu întoarcerea în California, X-59 va fi suspus altor teste la sol pe măsură ce se apropie finalizarea completă a dezvoltării sale, fiind pregătit pentru primul zbor.

Principalele caracteristici tehnice ale avionului X-59 sunt următoarele: viteza de croazieră – 1,4 Mach sau 1.488 de kilometri pe oră, altitudinea de zbor – 16.764 de metri, propulsia formată dintr-un motor electric F414, lungimea – 30 de metri, lățimea aripilor – 9 metri, iar costul întregului program al NASA va fi de 247 de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News