Noul avion revoluționar american: Aeronava supersonică ce va schimba lumea VIDEO

Duminica, 01 Mai 2022, ora 03:47
20456 citiri
Noul avion revoluționar american: Aeronava supersonică ce va schimba lumea VIDEO
Noul avion supersonic revoluționar X-59 al NASA FOTO: 19fortyfive

Noul avion supersonic american X-59 QueSST va revoluționa călătoriile aeriene, el reprezentând o aeronavă ”tăcută” a NASA, ce va putea străbate distanța New York-Londra în doar 3 ore și 40 de minute. În această săptămână, el a finalizat o serie de teste la sol în Fort Worth din Texas, Statele Unite.

Aeronava, care a fost dezvoltată de compania Lockheed Martin, va testa tehnologia concepută pentru a reduce zgomotul sonic foarte puternic, specific avioanelor ce zboară la viteze supersonice, la unul ușor, potrivit 19fortyfive.

Constructorul a anunțat că noul avion american X-59 QueSST (Quiet SuperSonic Technology) este proiectat să zboare distanța New York-Londra, de 5.566 de kilometri în doar 3 ore și 40 de minute, jumătate din durata actuală a unei curse de pasageri.

Este un salt fabulos pentru X-59 să producă un zgomot de numai 60 de decibeli la sol, față de 119 decibeli cât ”scotea” aeronava franco-canadiană Concorde.

Epavă ”din altă lume” descoperită pe planeta Marte: Un obiect care seamănă cu o farfurie zburătoare VIDEO

Noul avion supersonic X-59 de pasageri va începe să efectueze zboruri în Statele Unite începând cu anul 2024. Scopul NASA este de a colecta și de a furniza date autorităților de reglementare americane pentru a ajuta la stabilirea unui standard comercial acceptabil de zgomot.

Cele mai recente teste la sol ale avionului X-59 au fost efectuate pentru a asigura capacitatea aeronavei de a rezista la sarcinile și solicitările zborului supersonic, la viteze mai mari de Mach 1 (1234 kilometri pe oră).

Descoperire uimitoare a arheologilor: Oraș subteran uriaș, unde trăiau 70.000 de oameni VIDEO

Acum, odată cu întoarcerea în California, X-59 va fi suspus altor teste la sol pe măsură ce se apropie finalizarea completă a dezvoltării sale, fiind pregătit pentru primul zbor.

Principalele caracteristici tehnice ale avionului X-59 sunt următoarele: viteza de croazieră – 1,4 Mach sau 1.488 de kilometri pe oră, altitudinea de zbor – 16.764 de metri, propulsia formată dintr-un motor electric F414, lungimea – 30 de metri, lățimea aripilor – 9 metri, iar costul întregului program al NASA va fi de 247 de milioane de dolari.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#avion X 59, #avion supersonic, #avion supersonic America, #avion pasageri, #avion revolutionar, #avion SUA , #stiri internationale