Nou avion revoluționar ”fiul modelului Concorde” construit de NASA: Distanța Londra-New York în 3 ore, în 2022 VIDEO

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 04:51
15796 citiri
Nou avion revoluționar ”fiul modelului Concorde” construit de NASA: Distanța Londra-New York în 3 ore, în 2022 VIDEO
Noul avion supersonic al NASA intră în testele finale în 2022 FOTO: Daily Mail

NASA intenționează să dea o mare lovitură în toată lumea, în industria aviatică, în transportul aerian în 2022, cu noul său avion revoluționar, denumit ”fiul modelului Concorde”. Aeronava, care va ajunge la o viteză de Mach 1,4 sau 1.728 de kilometri pe oră, a încheiat cu succes testele efectuate în tunelul aerodinamic, dirijate de inginerii de la NASA, la Glenn Research Center din Cleveland, Ohio, Statele Unite.

Noul avion model X-59 QueSST va fi unul supersonic și va fi mai rapid decât viteza sunetului, la fel ca Concorde, care a fost retras în anul 2003, potrivit Daily Mail.

Avionul este dezvoltat de Agenția spațială americană NASA și de compania Lockheed Martin, iar testele finale sunt așteptate să fie finalizate spre sfârșitul anului 2022. Modelul X-59 QueSST va fi capabil să zboare de la Londra la New York în doar trei ore, fără să mai producă ”boom”-ul sonic, pe care îl provoca avionul Concorde.

Constructorii spun că noul avion X-59 va avea 29,5 metri lungime, anvergura aripilor de 9 metri, iar nasul său lung de 9 metri este proiectat în mod special pentru a minimaliza șocurile de la contactul cu aerul, atunci când aeronava zboară cu viteze foarte mari.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

”Aceasta este oportunitatea echipei de a obține date privind nivelurile scăzute de zgomot produse în tunelul de vânt. Totul se reduce la capacitatea noastră de a măsura sunetul”, a spus Clayton Meyers, manager adjunct al proiectului din cadrul NASA.

În cele din urmă, proiectul noului avion X-59 al NASA își propune să elimine zgomotele asurzitoare care au răsunat deasupra orașelor în epoca Concorde, în timp ce zboară cu viteze de până la Mach 1,4.

Boom-ul sonic poate genera cantități enorme de energie sonoră, de până la 110 decibeli, la astfel de abvioane supersonice, dar X-59 este proiectat să atingă doar 60 de decibeli la sol.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Noul avion X-59 al NASA va putea zbura până la altitudini de până la 16.000 de metri și va putea transporta doar un pasager, în cazul primului prototip.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Concomitent cu războiul din Ucraina, lansat în urmă cu 26 de luni, Vladimir Putin duce o luptă continuă împotriva țărilor occidentale, prin acțiuni ascunse. Acum, experți dintr-un sector...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#avion supersonic, #noul avion, #avion NASA, #avion pasageri, #avion nou pasageri, #zboruri aeriene , #inventii