China vrea să depășească SUA: Noul avion rapid de pasageri ce străbate Londra-New York într-o oră VIDEO

Sambata, 29 Ianuarie 2022, ora 05:45 7890 citiri
Avion supersonic conceput de China FOTO: Space

Compania privată Space Transportation din Beijing, China, dezvoltă din 2018 un avion ultra-rapid, care va zbura către destinație după ce va fi lansat de la sol cu ajutorul unei rachete, atingând viteze de aproximativ 4.300 de kilometri pe oră. Firma constructoare speră ca noua aeronavă să fie operațională din 2025.

Racheta Tianxing I va decola pe verticală, având atașat avionul de pasageri, până când va ajunge la o altitudine suficient de mare, moment în care aeronava se va desprinde și va zbura autonom, potrivit Daily Mail.

Zborurile de testare ale noului avion spațial au arătat că racheta propulsoare poate decola și ateriza înapoi la sol cu succes, iar testele avionului vor fi efectuate în următorii ani.

Dacă va reuși să atingă viteza maximă proiectată de 4.300 de kilometri pe oră, avionul ultra rapid va putea călători de două ori mai repede decât modelul Concorde și ar putea zbura pe distanța Londra-New York în aproximativ o oră.

Acest anunț al companiei din China ar putea îngrijora unii analiști de securitate, la numai câteva luni după ce guvernul de la Beijing i-a speriat pe oficialii americani în privința testelor cu rachete hipersonice.

Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO

”Ceea ce dezvoltăm este o rachetă cu aripi, care realizează transport de mare viteză”, a comunicat compania Space Transportation. Într-un video clip de prezentare a noului avion rapid, se observă cum pasagerii se urcă în aeronava atașată rachetei, care apoi decolează de pe rampa de lansare.

În imagini, se vede un spațiu cu aproximativ 10 pasageri, iar avionul zboară dintr-un oraș din China până la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. O versiune viitoare a avionului ar putea atinge viteze de până la 6.900 de kilometri pe oră.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

Constructorul intenționează să efectueze primele teste complete pentru avion anul viitor, iar primul zbor fără echipaj este preconizat în 2024, iar unul complet, cu echipaj în 2025.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News