Rusia ar putea intra în panică: Armata SUA va avea 2.500 de avioane invizibile model F-35, de top mondial VIDEO

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 03:15
19254 citiri
Rusia ar putea intra în panică: Armata SUA va avea 2.500 de avioane invizibile model F-35, de top mondial VIDEO
F35 cel mai bun avion invizibil din lume este fabricat in SUA FOTO: Air Force

Avioanele de luptă invizibile pe radare model F-35 ale Statelor Unite sunt, fără discuție, printre cele mai bune din lume la clasa lor, de generația a 5-a. Într-o eră a tehnologiei de top privind apărarea aeriană cu capacități militare avansate, armata americană are de gând să achiziționeze 2.500 de aeronave F-35, în următoarele decenii, un fapt ce ar putea produce mari bătăi de cap Rusiei.

Avioanele F-35 invizibile ale Statelor Unite, care sunt fabricate în trei versiuni A,B și C, întăresc securitatea națională a Americii, îmbunătățind parteneriatele globale și stimulând creșterea economică, potrivit 19fortfive.

Avionul F-35 invizibil american este cel mai letal dintre toate modele din lume, care poate supraviețui oricărei lupte aeriene, oferind piloților un avantaj împotriva oricărui adversar și permițând executarea misiunilor dificile și întoarcerea cu siguranță acasă.

Ordin dur dat de Putin armatei sale: Data limită pentru ocuparea unui teritoriu din Ucraina VIDEO

Familia avioanelor F-35 invizibile americane cuprinde varianta F-35A, cu o decolare și aterizare convențională, F-35B, modelul cu decolare scurtă și aterizare verticală și F-35C, pentru transport.

Toate cele trei variante au caracteristici de performanță similare și aceeași tehnologie avansată. Ultimul model fabricat de Lockheed Martin, F-35 Lightning II va avea o viață estimată de 66 de ani de serviciu.

Departamentul Apărării din Statele Unite intenționează să achiziționeze 2.500 de avioane invizibile F-35, în următoarele decenii, pentru astronomica sumă de 400 de miliarde de dolari.

Aceste avioane F-35 vor intra în dotarea Forțelor Aeriene, Navale și Corpului de Marină al armatei SUA. În plus, vor fi alocate fonduri de 1,3 trilioane de dolari pentru întreținere, reparații ți îmbunătățiri tehnologice.

Încercarea lui Biden de a izola Rusia: Președintele SUA se lovește de o mare problemă, apărută acum

Forțele Aeriene ale SUA vor cumpăra cele mai multe avioane de luptă invizibile F-35, 1.765, US Navy vor achiziționa 273 de F-35, iar Marine Corps un număr de 353 de bucăți.

Să menționăm faptul că, în 2021, armata Statelor Unite avea în dotare cea mai puternică forță aeriană din lume, cu 5.217 avioane, iar aeronave invizibile F-35 erau 283 de bucăți.

Avionul american F-35 A are o lungime de 15,7 metri, o anvergură a aripilor de 10,7 metri, poate atinge viteza maximă de 1.960 de kilometri și o rază de acțiune de 2.200 de kilometri. Are o greutate de 29.900 de kilograme încărcat, fiind un avion invizibil de generația a cincea multirol.

”F-35 Joint Strike Fighter este piatra de temelie a viitoarei noastre forțe de luptă și a superiorității aeriene. Atingerea superiorității aeriene într-o luptă viitoare depinde în mare măsură de dominația pe spectru complet. F-35 și capacitățile sale de a cincea generație fac parte din designul forței noastre de luptă care depășește concurenții cheie”, a declarat generalul Charles Q. Brown, Jr., șeful de Stat Major al Forțelor Aeriene ale SUA, despre F-35.

Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de SUA, care cerea ţărilor să prevină o cursă a înarmării în spaţiul cosmic, o mişcare ce...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#avion F35 invizibil, #avioane F35, #avioane lupta sua, #avioane invizibile SUA, #SUA Rusia , #Razboi Ucraina