Coșmarul aerian al Rusiei: Aeronava americană invizibilă F-35, cel mai avansat avion de luptă din lume VIDEO

Luni, 02 Mai 2022, ora 21:30
24086 citiri
Coșmarul aerian al Rusiei: Aeronava americană invizibilă F-35, cel mai avansat avion de luptă din lume VIDEO
Avionul invizibil F-35 este cel mai avansat din lume FOTO / Wikipedia

Avionul invizibil F-35 din dotarea armatei Statelor Unite este cel mai avansat model de luptă din lume, fiind extrem de letal și capabil să transporte o cantitate uriașă de arme, toate astea însemnând un adevărat coșmar pentru Rusia, care are dificultăți de a concura cu așa ceva.

Aeronava invizibilă de luptă F-35 poate îndeplini multe roluri, dar unul dintre cele mai importante este acela de a transporta și desfășura arme nucleare, aspect la care Rusia poate doar visa, în acest moment, potrivit 19fortyfive.

F-35 Joint Strike Fighter este o aeronavă multirol invizibilă, fiind folosită de către Forțele Aeriene ale Statelor Unite, dar și de către aliați. Este un avion de generația a cincea, cu trei versiuni operaționale.

F-35A este modelul convențional, iar versiunea F-35B este avionul care are o decolare scurtă și o aterizare verticală, aceasta fiind utilizată de Marina Statelor Unite și Royal Navy.

În schimb, modelul F-35C este versiunea specifică folosirii pe portavioanele americane, de către US Navy.

Noi dezvăluiri în presa elvețiană despre viața ascunsă a liderului de la Kremlin VIDEO

Avionul de luptă invizibil F-35 este specializat în șase seturi de misiuni: atac strategic, suport aerian apropiat, superioritate aeriană, Informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), apărare aeriană prin suprimarea inamicului (SEAD) și apărare aeriană prin distrugerea inamicului (DEAD).

Unul dintre cele mai fascinante caracteristici ale tehnologiei avionului F-35 este software-ul care permite pilotului să privească ținta, să o blocheze și să lanseze o muniție spre ea, cu ajutorul căștii speciale a acestuia.

Noul avion revoluționar american: Aeronava supersonică ce va schimba lumea VIDEO

F-35 este de departe cel mai scump proiect la care lucrează armate americană, cu un cost aproximativ de 1,7 trilioane de dolari. Capacitățile invizibile ale avionului îl face aproape nevăzut pe radarele terestre și aeriene ale inamicilor, permițând aeronavei să angajeze ținte terestre, navale și aeriene nedetectabile de la distanțe foarte mari.

Spre exemplu, modelul F-35A Lightning II are următoarele caracteristici: lungime – 15,7 metri, lățime – 4,38 metri, masă gol – 13.290 kilograme, masă maximă – 31.750 kilograme, viteza – Mach 1.6 (1.930 kilometri pe oră), raza de acțiune – 1.093 de kilometri, arme: 1 tun GAU-12/U 25 mm, armament aer-aer: rachete AIM, armament aer-sol: rachete de mai multe tipuri.

Un aligator adormit a blocat o întreagă bază aeriană a armatei SUA. Imagini de la îndepărtarea reptilei de trei metri FOTO VIDEO
Un aligator adormit a blocat o întreagă bază aeriană a armatei SUA. Imagini de la îndepărtarea reptilei de trei metri FOTO VIDEO
Un aligator de aproximativ 3 metri a adormit pe pista de la MacDill AirForce a bazei aeriene de lângă Tampa, statul american Florida, și a blocat zborurile în și dinspre aeroportul respectiv....
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#avion F35 invizibil, #avioane invizibile SUA, #avioane lupta sua, #Air Force, #SUA Air Froce, #Fortele Aeriene , #Statele Unite